Läs mer..." />

Gruppspelet av eAllsvenskan lottat och klart – dessa lag ställs VSK emot: ”Vi har en bra chans att ta oss vidare”

William Fernström

Fas 1 av eAllsvenskan är nu färdigspelad. För grönvitts del blev det två vinster och två förluser i seedningsmomentet – nu väntar gruppspel mot bland annat de regerande mästarna Malmö FF.

Fas 1 av eAllsvenskan, som var ett seedningsmoment inför gruppspelet, är nu färdigspelad. För VSK:s del avslutades momentet med två övertygande segrar, William Fernström tyckte insatsen i fas 1 var godkänd.

– Fas 1 var inte av största vikt för oss, men det känns bra att komma igång och känna på motståndet. Jag anser att vår insats var godkänd, men det är i gruppspelet och slutspelet som man verkligen bevisar vad man går för, säger han.

I match två av fas 1 vann VSK mot Hammarby med 3-1 – ett resultat som skulle ändras till seger för Hammarby med 3-0. Ett beslut William inte var särskilt nöjd med.

– Vi vann matchen men enligt Hammarby så hade vi fuskat. Tävlingskommittén granskade därför ärendet och bedömde att det inte fanns något fullständigt underlag för fusk men tilldelade ändå Hammarby segern i efterhand, vilket är lite speciellt. Vi har dock valt att gå vidare från detta och blicka framåt, konstaterar han.

Nu väntar ett gruppspelsmomentet för VSK där man bland annat ställs emot de regerande mästarna Malmö FF och förhandsfavoriten AIK. William ser dock positivt på VSK:s chanser att ta sig vidare till slutspel.

– Jag är relativt nöjd med lottningen, det kunde varit bättre men samtidigt väldigt mycket sämre. Jag är säker på att vi har bra chanser att ta oss vidare så länge vi når upp till den nivån som vi vet att vi har i oss, avslutar han.

GRUPP 4:
AIK, IF Elfsborg, VSK, Örebro SK, Malmö FF

Datum & tid för matcherna i gruppspelet är inte bekräftat ännu. VSK förväntas dock spela 17+25 juni med sändningsstart 18:00.

Samtliga matcher i gruppspelet och slutspelet kommer nu visas på Dplay och inte twitch.tv som sände seedningsmatcherna.
Har du inget abonnemang hos Dplay kan du fixa det här.

För kontinuerlig uppdatering och nyheter kring vskesport hänvisar vi till vskesport:s instagramkonto.

Hampus Lundskog