Grönvitt vill fira midsommar med tre poäng – ”Det är ett målglatt gäng”

För VSK Fotboll väntar en ny, tuff uppgift. Seriefyran BK Forward, med tre raka utan förlust, kommer till Solid Park Arena innan midsommarhelgen. – Det kommer bli en offensiv fotboll, manager Tor-Arne Fredheim siar om morgondagens matchbild.

VSK såg till i och med segern borta mot Sollentuna FK att behålla serieledningen, fortsatt en poäng före Carlstad United. Nu väntar nästa uppgift när nykomlingen BK Forward kommer till Västerås.

– Vi mötte dem i en träningsmatch på försäsongen och spelade 1-1, de är väldigt bra i djupledsspelet så där måste vi se upp. Det är ett målglatt gäng, både offensivt och defensivt, så det kommer bli en offensiv fotboll.

Trots att BK Forward är just nykomling förvånar det inte Tor-Arne att man gått bra under vårsäsongen.

– Vinner man en serie så övertygande som Forward gjorde förra året i division två, samtidigt som man behåller sin trupp och förstärker så håller det även en division upp, det förvånar mig inte.

En offensiv match mellan två målglada lag, VSK har gjort 23 mål framåt och BK Forward 25 mål, men gästerna har två tunga avbräck.

– De har två avstängda spelare men har åtminstone en tull av samma spelartyp. Det är anfallarna (Josef) Ibrahim och Anderson (Ponciano) som är avstängda mot oss vilket är ett avbräck, samtidigt har vi Ravy (Tsouka) avstängd. När man kommer in en bit i serien så börjar avstängningarna komma, det gäller att ha täckning för det.

Ravy är borta. Även på skadefronten ser det mörkt ut för VSK när vi kollar på de långtidsskadade spelarna. I veckan har VSK fått ett första svar gällande skadorna på Filip Tronêt och Birahim Sarr.

– Vi har fått ett utlåtande och det har gått vidare till en ortoped som ska bedöma vad som ska göras.

Dessutom är Rinor Nushi, Ilir Berisha och Dennis Botchey fortsatt skadade. Men det finns några ljusglimtar.

– ”Freddan” (Fredrik Lundqvist) och Kevin (Custovic) är tillbaka i träning. Gällande Karwan (Safari) så är det bättre, han har kört för fullt i veckan så det är ingen fara med honom.

VSK Fotboll – BK Forward
Torsdag 21/6 19.04
Solid Park Arena

Se matchen på Ettanfotboll.se, klicka här >>>

LÄS MER: Se det åttonde avsnittet av #roadtosuperettan nu! ⚽?

Dan Kiwii Persson