Grönvitt målfyrverkeri när VSK gick vidare i cupen

VSK Fotboll hade inga problem med att städa av seriekonkurrenten Syrianska FC i Svenska cupens första omgång på onsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till hela 7-0 efter att forwarden Emir Smajic gjort hattrick och tre spelare gjort sin A-lagsdebut i VSK.

Båda lagen luftade sina trupper ordentligt och VSK Fotboll hade två A-lagsdebutanter i startelvan, Benjamin Edbom Kan samt Hugo Rödlund, och i den 68:e minuten fick även den 2002-födde Jakob Rylander göra debut i A-laget.

Alla debutanter skötte sig med den äran och hade stor del i VSK:s stensäkra 7-0-seger.

Matchen började lite trevande där VSK skapade ett par halvchanser men efter att Boris Ljevar säkert satt dit en straff i den 10:e minuten rann det på för Sportklubben.

I den 17:e minuten stod Emir Smaijc för ett fantastiskt fint mål då han cykelsparkade in bollen från straffområdesgränsen. Innan VSK:s målkavalkad bedarrade för halvleken hade Koyar Salimi också hunnit registrera sig i målprotokollet när han säkert placerade in Simon Johanssons snett-inåt-bakåt-passning vid målvaktens högra stolpe.

I den andra halvleken fortsatte VSK att trumma på och man gav inte Syrianska någon chans att komma in i matchen. Emir Smajic fullbordade sitt hattrick med två mål inom loppet av två minuter och i slutet av matchen fick även Jonas Hellgren skriva in sig i målprotokollet sedan han satt dit bollen från straffpunkten. Koyar Salimi avslutade målskyttet ett par minuter senare med sitt andra och VSK:s sjunde mål i matchen.

Slutresultatet skrevs alltså till hela 7-0 i VSK:s favör och därmed tar man sig vidare till den andra omgången i Svenska cupen som lottas nu på lördag 7 juli kl 12.00. Motståndet kommer att bli något av lagen från Allsvenskan eller Superettan.

Nästa match för VSK Fotboll är söndagen den 8 juli då man möter Linköping på bortaplan.