Grönvitt laddar om när hemmastarka Sollentuna väntar


Efter en intensiv föregående vecka har VSK nu laddat upp med en spelledig vecka inför bortamatchen mot Sollentuna FK. – De är på gång igen och är starka hemma, säger manager Tor-Arne Fredheim om motståndet.

Under fredagsträningen skippade VSK Solid Park Arena för att gå några hundra meter bort till R10 och träning på gräsplan.

– Det stämmer bra. Vi möter Sollentuna imorgon som spelar på gräs och Nyköping om några veckor som också spelar på gräs. Det behövs lite anpassning för det.

Hur mycket skiljer det sig med match på konstgräs mot vanligt gräs?

– Vi har sett lite video från Sollentunavallen och den planen är inte i absolut bästa skick, för två matcher sedan spelade de inte ens på den planen för att något var fel. Sånt här ingår alltid i tankar inför matcher, med yttre förutsättningar. Man tänker på väder, vind, plan och vi anpassar oss till det.

Sollentuna har tre matcher utan förlust och har lyft sig efter en liten svacka.

– De hade en period som var lite sämre men nu är de på gång igen och är starka hemma. De spelar med ett lågt försvarsspel och framåt försöker de spela igenom lagdelar.

Hur tror du att den här matchen kommer utspela sig?

– Vi måste vara beredda på att det kan vara betydligt mer kamp än vi är vana med, det gäller att ta upp kampen. Det känns bra att vi kände på gräs idag och vi behöver vara noggranna i allt vi gör under matchen med tanke på underlaget.

Under veckan har Ilir Berisha och Daniel Svensson skadat sig och de båda missar matchen.

– Ilir har sträckt ljumske och Daniel har stukat tummen. Vi kommer att kalla in Joakim Holm (till vardags målvakt i  U19) till matchen. I övrigt har vi haft bra träningar med högt tempo och en bra vecka rent allmänt.

Även Kevin Custovic missar matchen efter att ha ådragit sig en sträckning under en match med VSK Fotboll U19 i veckan.

Sollentuna FK – VSK Fotboll
Lördag 16/6 15.00
Sollentunavallen

Se matchen på Ettanfotboll.se, klicka här >>>

LÄS MER: Ordföranden har ordet – ”Lika roligt idag som första dagen”

 

Dan Kiwii Persson