Grönvitt laddar inför två bortamatcher – ”Bara fokus på helgens match”

Två raka bortamatcher väntar för VSK Fotboll där BK Forward väntar på lördagseftermiddagen. – Det är bara fokus på helgens match, säger Thomas Gabrielsson inför matchen.

BK Forward är ett starkt hemmalag, man har vunnit åtta av tolv hemmamatcher den här säsongen.

– Det är ett starkt hemmalag och har två bra forwards som nästintill står för alla mål i laget. Vi har vår matchplan som är klar och vi har scoutat laget bra inför. Det här är en seger vi ska kriga in och hoppas på bra stöd från våra supportrar på plats.

Hur har träningsveckan varit?
– Vi har haft en bra träningsvecka där vi avslutat med att träna på gräs de två sista träningarna inför morgondagen, så att vi får känna på det inför matchen.

Hur mycket behöver ni ändra ert spelsätt nu när det blir gräs?
– Vi måste ta hänsyn till att det är gräs, det blir lite skillnad i många skeenden av spelet. Allt från hur bollen agerar och hur man kommer upp i press. Bollen går också långsammare på gräs.

Saknas för VSK Fotboll gör Jonas Hellgren och Mathias Benker som är avstängda på grund av för många varningar. Ravy Tsouka och Calle Svensson är fortsatt borta från spel på grund av skador. Glädjande besked är att Dennis Botchey är tillbaka i träning.

– Han har börjat träna för fullt och har tre hela träningar i benen. Han började vara med i passningsövningar för någon vecka sen och nu är han med hela träningarna.

BK Forward – VSK Fotboll
Lördag 13/10 14.00
Trängens IP

Se matchen på Ettanplay.se, klicka här >>>

LÄS MER: ”Ravy, vill du ha kex?”

 

Dan Kiwii Persson