Grönvitt klart för final i TV021 cup

Det var en härlig sommarkväll på Lärkans IP i Sala när grönvitt gästade Sala FF i semifinalen av TV021 cup. Thomas Gabrielsson hade en trupp till förfogande av sex spelare från seniortruppen och resterande spelare var uppflyttade från Akademin.

Grönvitt tog kommandot direkt i matchen och redan i den andra spelminuten sköt Emil Skogh in 1-0 till VSK Fotboll. I den 9:e matchminuten var det dags igen när Renan Correa Faustini sköt in 2-0. Grönvitt förde matchen med kontroll men Sala lyckades via några snabba omställningar skapa vissa farliga avslut. 3-0 kom sedan i den 42:a matchminuten när A-lagsdebutanten Casper Olofsson pangade in bollen från nära håll.

I den andra halvleken avtog tempot lite och det skulle dröja ända till den 82:a minuten innan Emil Skogh satte sitt andra mål för dagen och 4-0 till VSK Fotboll. Tre minuter senare punkterade Renan Correa Faustini matchen då även han gjorde sitt andra mål för dagen.

Förutom Casper Olofsson gjorde även Patric Åslund, Niklas Ericsson, Servan Alagöz & Linus Rytterström A-lagsdebut.

Sala publiken fick se ett grönvitt som hade en bra inställning och spelade fin fotboll, barnen fick halsdukar och fribiljetter till Superettamatcherna och vi fick nog se några nya Grönvita supportrar i Salas Silverland.

Nästa match för grönvitt spelas mot Trelleborgs FF Söndag 1 September kl. 17.30

Finalen i TV021 Cup spelas på Solid Park den 18 September kl. 19.30 motståndarna blir antingen Skiljebo SK eller Afghanska FC som spelar sin match den 4 September.