Grönvit seger i toppmatchen mot Umeå FC

VSK Fotboll vann hemmamatchen mot Umeå FC med 3-1 efter en jämn och tuff match. Karwan Safari och Filip Tronêt hamnade i målprotokollet.

Det blev länge, som många trott på förhand, en jämn historia i mötet mot Umeå FC. Gästerna inledde matchen spelmässigt bättre än VSK där man hittade ytor bakom backlinjen. Men VSK åt sig in i matchen.

Efter knappa halvtimmen hittade VSK fina kombinationer där bollen till slut hamnade hos Dennis Persson ute till vänster. Persson slog ett inlägg efter marken och Karwan Safari kunde stöta in 1-0.

– Umeå börjar starkare, Anton räddar oss där några gånger. Men vi reder ut det och får hål på dem efter ett fint förarbete från Simon och Dennis. Där har vi 1-0, säger Karwan Safari.

I inledningen av den andra halvleken kom 2-0. Filip Tronêt vann själv boll på offensiv planhalva, tunnlade en försvarare och sköt in 2-0 via målvakten. Sedan tog VSK över nästintill helt.

I den 69:e minuten kom 3-0. Fint förarbete av Simon Johanson och Filip Tronêt gjorde att Karwan Safari kunde nicka in bollen i mål.

Umeå FC fick in ett tröstmål i den 86:e minuten när Victor Kamf petade in en vänsterhörna.

Inför dagens match hade inte Karwan Safari gjort mål i serien sedan 21 juni. Idag satt två.

– Drakar lyfter i motvind. Det spelar ingen roll, så länge laget vinner så spelar det ingen roll om jag gör mål eller inte. Jag har haft bra stöd runtomkring, det gör att jag orkar. Vi leder serien, det hade varit jobbigare om vi inte gjorde det.

VSK Fotboll – Umeå FC 3-1 (1-0)
29’ 1-0 – Karwan Safari
52’ 2-0 – Filip Tronêt
69’ 3-0 – Karwan Safari
86’ 3-1 – Victor Kamf