Formstarkt Norrby siktar på sjätte raka utan förlust

VSK Fotboll tar emot ett formstarkt Norrby IF på Solid Park Arena. Boråslaget har fem raka matcher utan förlust, och noll insläppta mål de senaste fem matcherna. – Det blir en match där båda lagen vill ha initiativet, säger Marcus Översjö, assisterande tränare i Norrby IF.

Den 21 april var en tung dag för Norrby IF hemma på Borås Arena. Resultattavlan visade 1-7 till gästande Jönkpings Södra IF. Det stod hela 0-7 innan Dijan Vukojevic snyggt tröstmålade i slutet. Men den som såg matchen, såg också att Norrby spelade bra i en tredjedel av matchen och inledningsvis hade flera lägen att ta ledningen.

Nu, en tredjedel in i Superettan, ställs laget mot VSK Fotboll på bortaplan. Förlusten mot J-Södra var ett olycksfall i arbetet och Norrby har radat upp starka prestationer. Fem raka utan förlust. Fem raka utan ett enda insläppt mål. 

– Det är ett hårt arbete som börjat löna sig de senaste matcherna. Vårt spel börjar sätta sig mer och mer och killarna vill bara fortsätta att jobba ännu hårdare. Det är framförallt försvarsspelet som bäddat för den här positiva trenden, säger Marcus Översjö, assisterande tränare till managern Mohammed Ali Khan. 

Och nu ställs ni mot VSK.
– Ja, en spännande utmaning. VSK är en tuff nykomling, ett starkt lagt med en bra trupp. Vi har ägnat veckan åt att hitta saker i VSK:s spel som vi kan utnyttja och hur de kan tänkas försöka såra oss. 

Vad hittade ni?
– Haha, det säger jag inte här. Det blir tufft precis som i alla andra matcher. Vi går för att försöka vinna matchen. 

Många förväntar sig att ni satsar på ett lågt försvarsspel och kontringar. Hur blir det?
– Det är svårt att säga vilken matchbild det blir. Den kan förändras och vi ser flera olika tänkbara scenarior framför oss. Det blir säkert en match där båda lagen vill ha initiativet.

Slutligen. Hur ser skadeläget ut?
– Jesper Brandt är tillbaka. Annars är truppen intakt sedan senaste matchen.

Fakta: Senaste mötet 
VSK:s tidigare ordförande Esbjörn Larsson och Norrbys hemsida uppmärksammade redaktionen på det senaste mötet mellan Norrby och VSK. Matchen spelades 1956 i Allsvenskan och VSK bortavann med 3-1 inför 12 724 åskådare efter ett hattrick av Janne Åhlin.

Norrbys matchtrupp mot VSK:
1 Mergim Krasniqi
2 Abbas Mohamad
4 Didric Andersson
5 Jesper Brandt
7 Dijan Vukojevic
8 Nicklas Savolainen
10 Abdo Saidi
11 Alen Krasnici
12 Ricky Yarsuvat
13 Robin Strömberg
14 Dardan Rexhepi
15 Nino Osmanagic
17 Jasin Khayat
18 Adam Eriksson
19 Edafe Egbedi
21 Wilhelm Ärlig
27 Alexander Henningsson
31 Erik Ekström