Förlust mot Akropolis – kvaldrömmen krossad

VSK förlorade bortamatchen mot Akropolis IF med 2-0 och kvaldrömmen är därmed krossad. – Oavsett om det gäller en Snickers eller Superettan så går vi in för att vinna, säger Calle Svensson om matcherna som återstår.

För dagen svartklädda VSK inledde matchen bra borta mot Akropolis IF och förde till stora delar spelet under den första halvleken. Man skapade också några heta målchanser som tyvärr blev resultatlösa.

Istället var det Akropolis som tog ledningen strax innan halvtid när Maldin Ymeraj placerade in 1-0 invid första stolpen.

– Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek där vi borde gjort mål, sen blev det en kalldusch med deras mål. Efter det kom vi inte upp i nivå och vi skapade inte de heta målchanserna.

VSK fortsatte äga boll under den andra halvleken men de klara målchanserna uteblev. I slutminuterna kunde istället Akropolis och Eyasu Alemayehu punktera matchen med 2-0 och därmed är kvaldrömmen borta för VSK.

– Det känns inte riktigt som att vi räcker till över 90 minuter, Akropolis försvarade sig bra.

Nu återstår tre matcher i norrettan som blir betydelselösa i den mån att VSK inte kan ta kliv uppåt i tabellen, men matcherna är viktiga för framtiden.

– Det gäller först och främst att studsa tillbaka till att vinna matcher. Oavsett om det gäller en Snickers eller Superettan så går vi in för att vinna, det blir inget annorlunda med matcherna som återstår.

I den andra halvleken blev Rinor Nushi liggandes på planen och sedermera utbytt då axeln hade hoppat ur led.

Akropolis IF – VSK Fotboll 2-0 (1-0)
1-0 (43) – Maldin Ymeraj
——————————————————
2-0 (91) Eyasu Alemayehu

Varningar
Akropolis IF: Adrian Pettersson
VSK Fotboll:

VSK Fotbolls lag mot Akropolis IF:
Daniel Svensson
Kevin Custovic (83)
Mathias Benker
Calle Svensson
Alex de Carolis
Simon Johansson
Jonas Hellgren
Carlos Gaete Moggia
Dylan Kosik (74)
Karwan Safari
Rinor Nushi (58)

Bänken:
Alexander Lundin (mv)
Fredrik Lundqvist (83)
Koyar Salimi (58)
Allan Kosik
Emir Smajic (74)

Nästa hemmamatch:
Söndag 22/10, 16.00, mot Enskede IK

Dan Kiwii Persson