Förlust i TV021 cup – VSK utslagna

VSK Fotboll är ute ur TV021 cup efter en 4-0-förlust mot IK Franke i semifinalen. – Det är inte acceptabelt, säger mittfältaren Yonathan Getachew efter matchen.

Det blev en chockstart för VSK när IK Franke tog ledningen med 1-0 redan i den fjärde minuten då lagkapten Philip Lannebris nickade in en hörna.

– Det är dåligt från minut 1 till 90, det är inte acceptabelt. Alla får gå hem och tänka ordentligt. Det är en ny dag imorgon och det är bara på det igen.

I den 23:e minuten uppstod en annorlunda situation. Efter en utspark slutade VSK-spelarna spela då linjedomaren vinkat med flaggan, IK Frankes Eric Engström fullföljde situationen och rullade in bollen i mål. Efter en diskussion mellan huvuddomaren och linjemannen valde man att döma mål.

Sju minuter senare kom nästa kalldusch för VSK. Lukman Murad drog på ett fint skott strax utanför straffområdet och satte 3-0.

Fyra minuter in i andra halvlek utökade Almir Zeqiri till 4-0.

– Vi vet att de kommer taggade till matchen, de vill vinna till varje pris. Det minsta vi kan göra är att ha samma inställning. Vi är inte med direkt och de gör 1-0 på hörna, ett konstigt 2-0-mål och sen är det uppförsbacke. Vi kom inte upp igen, då blir det en sån här förlust.

Glädjande för framtiden var att akademispelarna William Karlsson (startade matchen, utbytt 70’), Sier Sultan (inbytt 70’), Samuel Dahl (inbytt 60’) och William Videhult (inbytt 70’) som alla fyra fick göra sina första minuter i tävlingssammanhang i VSK Fotboll.

IK Franke – VSK Fotboll 4-0 (3-0)
4’ 1-0 – Philip Lannebris
23’ 2-0 – Eric Engström
31’ 3-0 – Lukman Murad
49’ 4-0 – Almir Zeqiri