Förlust för U21 mot IK Brage

Det blev andra raka förlusten för U21 när IK Brage vann med 3-1 på ett soligt Solid Park Arena. – Vi skapar enormt mycket idag, säger Thomas Gabrielsson efter matchen.

Grönvitt inledde matchen piggt och man gjorde också första målet. Förre VSK-spelaren och numera Skiljebo-spelaren Jonathan Eek lossade av en riktig kanon som gav 1-0. Sedan tog Brage över matchen mer och mer.

Kvitteringen till 1-1 kom bara tre minuter efter VSK:s ledningsmål, 1-2 gjordes på straff och bara några minuter innan halvtidvilan kom också 1-3. Men chanserna fanns där för VSK också.

– Vi skapar enormt mycket idag, det gör de också. Vi släpper in något slumpmål i första halvlek, men den andra halvleken gör vi bättre. Vi kommer in bättre i press och med boll så är vi mer spelbara och har bättre löpningar, säger Gabrielsson.

Sju a-lagsspelare var med i dagens U21-match, sedan tre spelare från Skiljebo SK och sex spelare från VSK:s akademi.

– Det är hur nyttigt som helst både för våra a-lagsspelare och våra spelare från akademin att få de här matcherna. Vi möter riktigt bra motstånd i den här serien. Som idag har Brage, som spelar i Superettan, också med flera a-lagsspelare.

U21-laget är nykomponerat från match till match. Allt beroende på vilka spelare VSK och Skiljebo känner behöver mer speltid. Detta gör att man inte har några träningar utan endast spelar matcher i U21.

– Vi går in med ganska enkla instruktioner, man kan inte gå in och göra det så detaljerat. Vi jobbar på enkla saker i försvarsspel och samma sak i anfallsspelet.

I dagens match klev Koyar Salimi av i den första halvleken och Rinor Nushi i den andra, båda med skadekänning.

– Koyar fick en känning i ljumsken och Rinor i knät. Vi ville inte riskera något med någon av spelarna så även fast de ville spela vidare valde vi att plocka av dem. Det är inga allvarliga skador på nån av dem.

VSK Fotboll U21 – IK Brage 1-3 (1-3)
6’ 1-0 – Jonathan Eek
10’ 1-1
28’ 1-2 (Straff)
43’ 1-3

U21 startade med följande lag
Målvakt: Daniel Svensson
Backar: Jonathan Eek, Mathias Benker, Philip Södergran, Sier Sultan
Mittfält: Jacob Norgren, Boris Ljevar, Fredrik Lundqvist
Forwards: Koyar Salimi, Emir Smajic, Rinor Nushi

Bänken: Anton Engström, Rasmus Lindemann, Alvin Lööf, Simon Nilsson, Jakob Rylander

Nästa match för U21 spelas mot Vasalunds IF, tisdagen 22/5 17.00 på Skytteholms IP.

Dan Kiwii Persson
Foto: Åke Hedvall