Final i Widerlöv cup väntar – ”Fortsätta på den inslagna vägen”

Efter storsegern i hemmamatchen mot Sollentuna FF med 5-0 väntar nu final i Widerlöv cup mot Syrianska IF Kerburan. – Fortsätta på den inslagna vägen, säger Johan Mjällby inför finalen.

Segraren i Widerlöv cup tar sig vidare till Svenska cupen-kvalet 2018, vilket gör att VSK tar matchen på största allvar.

– Vi vill vara Västmanlands bidrag i Svenska cupen och tar matchen på allvar. Men vi kommer inte tvinga på spelare att spela med risken att dra på oss skador.

I måndags vann VSK stort mot Sollentuna i Norrettan och man blickar nu mot finalen i Widerlöv cup där flera spelare kommer få chansen att visa upp sig.

– Det gäller att pussla ihop ett lag till finalen, vi kommer att kolla den fysiska statusen på de som spelade måndagsmatchen och se vilka som kan spela. Det blir viktigt för de spelare som kommer få chansen att visa upp sig att visa att de vill vara med i snacket till seriematcherna.

Syrianska ligger sist i Division 2 Norra Svealand men slog ut seriekollegan Skiljebo SK, som ligger trea i samma serie, i semifinalen i Widerlöv cup med 2-1. I helgen scoutade VSK Syrianska i 5-0-förlusten borta mot Eskilstuna City.

– Vi vet att de har haft en tuff säsong. Vi scoutade de i lördags och har bra koll på vad de har för styrkor och svagheter. Nu ska vi informera spelarna och ge en bra bild av motståndarna.

VSK har två segrar i ryggen och man har återgått till grunderna i sitt spel vilket har gjort att man hållit nollan och gjort sju mål framåt på dessa två matcher, det vill man fortsätta bygga vidare på i finalen.

– Vi förväntar oss att vi ska ha relativt mycket boll och hoppas att vi kan attackera som i matchen senast. Mot Nyköping blev matchbilden att vi gjorde första målet och sedan låg rätt i positioner, i måndags gjorde vi ett tidigt mål och sedan trummade vi på med underbar rörelse och jobb för varandra. Vi har klara och tydliga roller hur vi vill agera i matcher och i vårt egna spel och vi vill fortsätta på den inslagna vägen vi haft här på slutet.

Final, Widerlöv cup
Syrianska IF Kerburan – VSK Fotboll
Onsdag 20/9, 20.00
Solid Park Arena

Matchen arrangeras av Västmanlands Fotbollförbund och därmed gäller inte VSK Fotbolls säsongskort. Entrépris: 40:-

18.00 spelas damfinalen mellan BK30 och Gideonsbergs IF, också den på Solid Park Arena.

TV021 sänder båda matcherna:
Klicka här för damfinalen >>>
Klicka här för herrfinalen >>>

 

Dan Kiwii Persson