Femte raka säkrades – Johansson tvåmålsskytt

 

En tuff bortamatch stod på spel, då klev Simon Johansson fram och sänkte Syrianska med två mål. Efter matchen är manager Tor-Arne Fredheim väldigt nöjd med VSK:s prestation idag. – Tycker att vi styr matchen från första minut till domaren blåser av, säger Tor-Arne efter matchen.

VSK fick en smakstart på matchen. I den nionde minuten spelade Karwan Safari fram Simon Johansson som placerade in bollen vid bortre stolpen.

– Att vi kan göra mål på det vi tränar på glädjer en tränare såklart. Jag tycker att vi styr matchen från första minut till domaren blåser av.

Den tidiga ledningen gjorde att Syrianska började chansspela, men VSK höll sig lugna och höll sig till det man pratat om inför matchen.

– De kände lite panik då och började chansspela. Vi kom inte riktigt till de farliga lägena förrän andra halvlek, de försöker göra förändringar i andra halvlek men det går inte. Vi spelar smart och bjuder inte på så mycket.

Syrianska fick en utvisning i den 70:e minuten och VSK fick återstående tid av matchen med en man mer.

– De ville få till fasta situationer eftersom de inte kom igenom oss, och vi fick ett omställningsspel. Vi var nära flera gånger men efter utvisningen så va det ridå ner för dem.

På tilläggstid satte Simon Johansson sitt andra mål för dagen, ett skönt mål för honom och VSK.

– Det är otroligt kul att vi har så många poängspelare, man vet inte vem som går in och avgör. Vi har gjort mål i varje match i år, serie- och träningsmatcher. Vi vet att vi gör mål och det är en styrka. Att också hålla nollan på bortaplan är oerhört starkt.

Inför säsongen har Syrianska värvat namnkunniga spelare. Efter dagens match ligger VSK tio poäng före efter fem spelade matcher.

– Jag är oerhört nöjd med dagen. Att säga innan serien att vi skulle vara tio poäng före Syrianska så skulle man inte trott på det. Nu är vi det, och det välförtjänt. Vi är oerhört starka och har flera spelare att välja på. Konkurrensen sätter press på spelarna och de hanterar det på ett bra sätt.

Syrianska FC – VSK Fotboll 0-2 (0-1)
0-1 (9) – Simon Johansson
——————————————————
0-2 (90+3) – Simon Johansson

Utvisningar
Syrianska FC: Diego Brum

Varningar
Syrianska FC: Sani Tahir, Mathias Ranegie
VSK Fotboll: Robin Blommé

Hörnor: 5–3 (4–0).

VSK Fotbolls lag mot Syrianska FC
Målvakt: Anton Fagerström

Backar: Kevin Custovic (88), Robin Blommé, Calle Svensson, Dennis Persson

Mittfältare: Filip Tronêt (66), Jonas Hellgren, Simon Johansson

Forwards: Brian Span, Karwan Safari (79), Douglas Karlberg

Bänken
Daniel Svensson (mv), Mathias Benker (88), Fredrik Lundqvist, Boris Ljevar (66), Koyar Salimi, Rinor Nushi (79), Emir Smajic

Publik
653

Domare
Mirza Kacic

LÄS MER: Simon Johanssons hyllning – efter femte raka och två första målen: ”Klockren insats”

Dan Kiwii Persson
Foto: Kevin Johansson