Fagerström inför Norrby: ”Längtar efter matchen imorgon”

Anton Fagerström var tillbaka mellan stolparna efter skadefrånvaro i den senaste matchen mot Dalkurd
Foto: Alexander Arntsen

Under söndagen ställs VSK Fotboll mot Norrby på Borås Arena. Vi kollade läget med Anton Fagerström inför matchen!

Sista träningen inför nästa match är genomförd, hur har veckan varit för er del?
– Det har varit en bra vecka! Det är alltid lite lättare efter en trepoängare så det har varit bra stämning. Det var även en cupmatch i veckan som vi också vann så det har varit en bra vecka.

Ni har varit inne på att andra halvan av säsongen blir som att börja om på ny kula. Vad innebär det för er?
– Vi är inte nöjda med första halvan av säsongen, vi borde ha presterat bättre och tagit fler poäng så alla är angelägna att förändra det. Vi ser det här som en nystart och en chans till att visa att vi är bättre än vad vi har varit hitintills.

Du var tillbaka i segermatchen mot Dalkurd efter skadefrånvaro. Hur var det att ta revansch på dem efter förlusten i Uppsala?
– Vi var inte nöjda med prestationen i Uppsala och i den senaste matchen tycker jag att vi visar att vi är bättre än så. Det var skönt att få knipa en trepoängare där, ett klart steg framåt.

Du fick stå för en frilägesräddning och hålla nollan direkt. Hur kändes det i återkomsten?
– Jättekul att få vara tillbaka på planen, det tar såklart lite tid att komma in i det igen men jag tycker ändå det gick hyfsat. Det var stabilt och jag hade inte jättemycket att göra, att få göra en bra räddning var härligt, skönt att få vara med och bidra direkt.

Imorgon väntar ett Norrby som ligger på samma poäng i tabellen. Hur ser ni på den matchen?
– Tuff bortamatch, vi vet om att Norrby är duktiga defensivt och jobbar väldigt hårt. Det kommer bli en tuff nöt att knäcka men vi är oerhört taggad och längtar efter matchen.

Det blev förlust hemma mot Boråslaget i somras. Vad är den största utmaningen med att möta Norrby?
– Det är som jag sa innan ett väldigt bra lag som jobbar hårt för varandra. De har en väldigt stark defensiv och det är inte busenkelt att lösa upp ett lågt stående försvar alla gånger. Men vi hoppas att vi har lärt oss av våra senaste möten med Norrby och kan genomföra en bättre prestation imorgon.

Hur kommer ni vilja genomföra matchen?
– Vi vill jobba hårt, ha ett kompakt lag och kunna anfalla på ett varierat sätt. Det tror och hoppas vi kommer generera i tre poäng hem till Västerås.

Hampus Lundskog