Extra möte i två timmar – med många engagerade medlemmar: ”Värdefullt för oss att få reda ut”

VSK Fotboll höll ett stängt extra möte i kväll – för att informera om klubbens läge.

Nu ger ordföranden sin syn.

– Jag är nöjd över att vi fick svara på medlemmarnas många funderingar, säger Andreas Dayan.

 

VSK Fotbolls styrelse kallade för drygt en vecka sedan till ett extra möte för att besluta om ett lån till systerklubben VSK Bandy men medlemmarna i VSK Fotboll behövde inte ta ställning till ett sådant i ABB Arena Nord på Rocklunda i Västerås i kväll.

Anledningen är att VSK Bandy har löst sin likvida situation på annat sätt.

– Jag är väldigt glad över att VSK Bandy har lyckats klara finansieringen utan oss och att vi därmed kunde avföra den frågan från dagordningen, säger Andreas Dayan till vskfotboll.nu och tillägger att VSK Fotboll har lånat ut 1,2 miljoner kronor till VSK Bandy och att de två VSK-klubbarna ska förhandla om villkoren och återbetalningen för detta 2019.

Andreas Dayan gav en utförlig bakgrundsbeskrivning kring försäljningssamarbetet med VSK Bandy och förklarade varför klubbarna gemensamt har beslutat att det skulle avslutas.

– Ambitionen var att få rejäl utväxling på samarbetet. Tyvärr har det inte gett det utfall som vi och VSK Bandy prognostiserade. Vi bedömer att VSK-klubbarna var för sig kan få betydligt bättre utväxling. Vi behöver öka försäljningsintäkterna rejält för att snabbt etablera oss i superettan.

VSK Fotboll håller på att rekrytera egna säljare men tills vidare arbetar den ideella styrelsen med att träffa potentiella partner och signera samarbetsavtal.

– Vi har fått ett mycket positivt bemötande på marknaden och det är glädjande att de 80-tal företag som vi har hunnit kontakta den här korta tiden vill vara med på VSK Fotbolls resa mot allsvenskan, säger Andreas Dayan.

En betydande del av det två timmar långa extra mötet i VSK Fotboll ägnades åt frågor från engagerade medlemmar och debatt om samarbetet med VSK Bandy.

Andreas Dayan och ledamöterna Sasha Besirov, Christer Blom och Annika Enberg tillträdde på årsmötet i början av 2018 och gav sin syn på detta och det allmänna läget för klubben.

– Det har funnits frågor som inte har blivit besvarade på årsmöten och extra möten de senaste åren och därför försöker vi att vara transparenta och ge rejält utrymme för diskussion. Det känns väldigt värdefullt för oss som är relativt nya i VSK Fotbolls styrelse att få chansen att reda ut det som pyrt hos medlemmarna, ”rensa luften” och gå vidare.

 

Sportsligt ansvarige Ado Sadzak avslutade extra mötet med att berätta om truppbygget och utlovade ett eller flera paket innan julafton.

– Ado Sadzak och scoutingansvariga gör ett fantastiskt jobb för att skapa en slagkraftig trupp inför comebacken i superettan, säger Andreas Dayan med leende.

 

 

Thomas Ohlén