Erik Biselius återvänder till VSK Fotboll: ”Jag trivs och mår väldigt bra här”

Erik Biselius

Erik Biselius har en rik historia inom VSK Fotboll. Han har dels representerat både ungdomslag och A-lag som spelare, men han har även representerat laget som ledare – nu återvänder han till klubben i rollen som målvaktstränare.

Erik Biselius har sedan 1997 varit involverad i VSK Fotboll som spelare, ledare och supporter. Nu återvänder han till klubben i sitt hjärta.
– Det känns ”mumma!” som vi i målvaktsteamet brukar säga, jag mår väldigt bra av att vara här så det är skönt att vara tillbaka igen, säger Erik.

Erik Biselius var med i ledarteamet redan i fjol, då fick han ta det tuffa beslutet att ta en paus.
– Jag var här i fjol men det blev tyvärr en paus på grund av annat jobb och nya träningstider som inte är optimala inom läraryrket. Det var väldigt jobbigt att ta den pausen, som var ofrivillig från båda parter. Men då var då och nu är nu, säger Erik.

Vad kommer du att hjälpa målvakterna och den övriga truppen med?
– Jag vill tro att jag har ganska mycket att bidra med. Min primära uppgift är att bidra till målvakterna med min självexpertis kring målvaktsspelet i sig. Sen vill jag givetvis även bidra till den andra delen av laget med försvarsspel och jobba mycket med energi där spelarna jobbar för varandra. Kan även bli några dåliga ordvitsar i omklädningsrummet också.

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé om rekryteringen:
– Det är väldigt glädjande att ha ”Bissen” tillbaka. En väldigt omtyckt och kompetent person som för mig har en självklar plats i klubben.

Rickard Jonasson lämnade sitt uppdrag som målvaktstränare i ett ömsesidigt beslut tidigare denna vår.

Hampus Lundskog