En poäng på bortaplan mot HBK

A-lagets match mot Halmstad BK på Örjans vall i helgen slutade oavgjort.

Två lag i pressad situation drabbade samman på Örjans Vall i den 11:e omgången i en match som slutade 0-0.

Halmstad tryckte på från start och sökte djupledsbollar bakom VSKs backlinje som det resulterar i ett flertal farliga målchanser för hemmalaget. I den tionde minuten missar Erik Ahlstrand ett drömläge för Halmstad och senare i den 17:e minuten missar Halmstad återigen ett jätteläge att ta ledningen i matchen.

Efter halvtimmen spelad på Örjans Vall håller VSK nollan med nöd och näppe. Först i den 38:e minuten skapar VSK en jättechans när Jesper Florén serverar Karwan Safari i tveksam vinkel som sedan skjuter i burgaveln.

I andra halvlek testas Anton Fagerström till max när hemmal men står i den 61:a minuten för en kalasräddning när han får fingertopparna på Erik Kurtulus avslut mot bortre.

Åtta minuter senare står han återigen på huvudet när han först räddar ett friläge och sedan står för en världsklassräddning när han hinner över och stoppar vad som ser ut som ett öppet mål

VSK jobbar sig in i matchen mot slutet och i den 85:e minuten slår Douglas Karlberg en perfekt pass och frispelar Emil Skogh som så när gör mål.

Efter 94 spelade minuter på Örjans Vall blåser Adam Ladeback av matchen och VSK får med sig en poäng hem.

Text: Victor Bergman
Bilder: Åke Hedvall

VSK Fotboll – Halmstad BK 0-0