”En pigg nykomling som förtjänat fler poäng”

Ikväll kliver VSK ut på Ullevi Stadium för att möta serietrean Örgryte, som inte förlorat sedan september ifjol. Matchen är den första av tre tuffa möten för grönvitt, som efter kvällens batalj ställs mot serieledande Varberg och sedan favorittippade Öster. – VSK är en pigg nykomling med ett spel som förtjänat att resultera i ännu fler poäng, säger ÖIS assisterande tränare Sören Börjesson. 

För första gången på 22 år spelar ÖIS och Västerås SK i samma serie. ÖIS är för närvarande svensk elitfotbolls formstarkaste lag och har inte förlorat sedan i september ifjol. 


Tre segrar och en oavgjord. Är du nöjd med serieinledningen? 

– Ja, vi är tillfreds med prestationerna på planen. Vi har visat en bra koncentration, en stark löpvilja och att vi kan hålla laget samlat i vårt försvarsspel. Vi har även lyckats skapa en bra variation i vårt anfallsspel och fått igång vår målproduktion framåt. Vi är nöjda med spelet så här långt. 


Hur ser du på matchen mot VSK?

– VSK är pigg och bra nykomling som hade en stark försäsong med sig in i seriespelet och som har haft ett spel som förtjänat ännu fler poäng. De skapar en hel del framåt och har en bra variation i sitt offensiva spel, har framförallt ett vasst omställningsspel men kan också spela ett samlat försvarsspel. Det gäller för oss att sätta fart på bollen och att ta initiativ i anfallsspelet.

Vilken matchbild förväntar du dig?

– En match mellan två passningsskickliga lag. De vill nog också flytta runt bollen och få oss att jaga och vi vill också äga bollen. Jag tror att bollinnehavet kommer att växla i perioder. Vi kommer försöka att skapa ett kontrollerat spel på VSK:s planhalva och föra matchen, men det blir viktigt att variera anfallsspelet så VSK inte hinner att samla sig.


Hur ser skadeläget ut för er?

– Lite småskavanker och någon långtidsskada sedan tidigare. Simon Nilsson är inte med ikväll. I stort sett har vi de flesta på banan och skadeläget är ingenting som ska behöva påverka vårt spel mot VSK.