Emir Smajic tillbaka efter befarad meniskskada

I manager Tor-Arne Fredheims rapport kring skadorna i truppen kunde man läsa att man befarade att Emir Smajic hade en meniskskada. Nu har lugnande besked kommit att det inte är någon meniskskada. – Det är ett jätteskönt besked, säger Emir själv.

Det var i träningsmatchen borta mot IK Brage där Emir i slutminuterna kände en konstig känsla i knäet.

– Jag klev av mot Brage med fyra minuter kvar, jag kände av lite i en duell. Dagen innan hade jag vridit knäet på träning men kände att det lugnt för att spela, det var lite stelt under matchen så det var nog en överansträngning från dagen innan.

Av försiktighetsskäl och den historik Emir har med knäskador så valde Emir själv att kliva ifrån träning och match tills man utrett vad som skett i knäet.

– Man har lärt sig efter de här åren att känna vad som är allvarligt och vad som inte är det. Jag var lite orolig och då tog vi en försiktighetsåtgärd och röntgade knäet.

I värsta fall befarade man en meniskskada men när resultaten kom på onsdagen gav det lugnande besked.

– Man trodde att det var menisken med tanke på det ställe jag hade ont. Jag gick till samma person som haft koll på mig i fem år och när han jämförde med de tidigare bilderna så märkte han att det inte var allvarligt. Det som hade hänt var när jag vred knäet så blev det en svullnad av vätskesamling, sånt kan göra ont men det är inget allvarligt.

Lugnande besked för Emir som nu jobbar för att ta sig tillbaka in i laget.

– Det är ett jätteskönt besked. Det är fyra år sedan jag opererade mig och jag har sedan dess varit skadefri i knäet, men nu blev man lätt påmind om det och det hade varit korkat att köra på med tanke på att det är försäsong, säger Emir och fortsätter.

– Det har gått en vecka och jag har sprungit lite själv. Jag kommer stegra in i träningen de närmsta dagarna.

Innan dagens träning blir det en sväng hem till Carlos Gaete Moggia för Emir.

– Det är tummen mitt i handen där så då får pappa Smajic komma dit och hänga upp gardiner, avslutar Emir skrattandes.

 

Dan Kiwii Persson