Efter Örgryte IS: ”Nöjd med lagets arbetsinsats”

Foto: Bjarnefeldt Photography

VSK Fotboll stod för en stark insats i söndagens match mot Örgryte IS. Efter onsdagens träning tog vi ett snack med huvudtränare Thomas Gabrielsson för att se tillbaka på matchen mot ÖIS men även blicka framåt mot lördagens motståndare, Halmstad BK.

-Det blev en väldigt skön seger mot ÖIS i söndags, vad skulle du säga att du är mest nöjd med?

”Jag är otroligt nöjd med lagets arbetsinsats totalt sett över hela matchen. Vår matchplan föll väl ut förr oss och det fanns en stark tro och en god känsla inför matchen också, vi hade verkligen bestämt oss för att vinna den. Men vi fortsätter att sträva efter att hela tiden bli ännu bättre, vi är inte nöjda än.”

-Du bytte ut en del spelare och ändrade formation från matchen senast, vad säger det om lagets flexibilitet att kunna behärska olika system och formationer?

”Vi vet att vi är bra oavsett vilken formation vi ställer upp det. Spelarna är ju präglade av att spela i en 4-3-3 formation sedan flera säsonger tillbaka. Men jag skulle säga att det inte är formationen som är avgörande för att vi vinner matchen utan det är inställning och viljan på planen som gör det. Spelarna kom in i matchen precis på det sätt vi ville och det gav oss resultatet vi var ute efter.”

Foto: Bjarnefeldt Photography

-Det var kanske inte årets starkaste publiksiffra men det var röststarkt från läktaren i söndags, gav det spelarna någon extra energi på planen?

”Det gjorde det verkligen. Våra supportrar är fantastiska och ger oss alltid i stöd i varje match men i söndags gav de oss en extra boost av energi. De höll upp en banderoll innan matchen t ex som värmde väldigt mycket. Vi är glada att kunna ge tillbaka med en fin prestation och en bra fotbollsmatch.”

-I måndags var det match direkt med U21-möte mot Eskilstuna, vad säger du om den matchen?

”En bra match, som slutade 1-1. De matcherna är viktiga för våra spelare som behöver få speltid och är matcher som vi tar på fullaste allvar. Det är bra träningsmatcher för vår del.”

-På lördag ställs ni mot Halmstad BK, vad kan du säga om er kommande motståndare?

”Det är ett starkt lag, vi ska inte bli lurade av att de ligger bakom oss i tabellen. När vi mötte dem i Halmstad tyckte jag att det var ett av seriens starkaste lag som vi mött. Vi måste ta dem på allra största allvar och komma in till den matchen med samma inställning och energi som vi visade mot Örgryte, då kan det bli en riktigt rolig match för oss.”

Foto: Bjarnefeldt Photography

MISSA NU INTE ATT DET ÄR FRI ENTRÈ NÄR VI TAR EMOT HALMSTAD BK PÅ LÖRDAG KL. 13.30


Text: Marcus Karppinen