Efter gårdagens otäcka matchsituation – så mår Douglas Karlberg

I gårdagens match mot Dalkurd FF kvitterade Douglas Karlberg och räddade VSK till en poäng. Samtidigt kolliderade han olyckligt med en motspelare och fördes till akuten. Till VSK Fotboll ger målskytten en första uppdatering om läget.
– Jag mår förhållandevis bra just nu, säger ”Dogge”.

VSK Fotboll tog emot Dalkurd FF i går (söndag) eftermiddag på Solid Park Arena. Bortalaget ledde med ett mål i majoriteten av matchen. Ytterligare en chans till kvittering kom i den nionde tilläggsminuten.

Sekunderna efter denna bild tas inträffar nickduellen där Grönvitts Dogge och en
av Dalkurds spelare kolliderar i samband med 1-1 målet. Bilder: Alexander Arntsen.

Efter ett långt inkast från Ravy Tsouka hamnade bollen hos Douglas Karlberg vid bortre stolpen som nickade in bollen. Men ”Dogge” själv själv hann aldrig uppfatta att det blev mål. I samband med satsningen skallar han ihop med en motspelare.

– Jag minns att jag gick upp för att nicka bollen när jag smäller ihop med Dalkurds spelare. Jag hann aldrig uppfatta att det blev mål men det var först när grabbarna kom och firade med mig som jag förstod vad som hade hänt, allting gick väldigt fort, berättar Dogge.

I målområdet kallar Carlos Gaete Moggia på hjälp medan spelarna hjälps åt att
kolla läget vad som händer med de skadade.
Dalkurds spelare fick sys efter matchen.

– Jag tänkte bara ”vad är det som händer?”, det var mycket folk i målområdet, mycket ljud och rörelse. Jag försökte mer eller mindre bara komma tillbaka till medvetandet och förstå situationen, just där och då var allting väldigt snurrigt.

Dogge får därefter hjälp upp på fötter och förs ut från planen. På vägen in till läkaren frågar han om det blev mål.

– Jag kände mig mer lugn när jag fick veta att det blev mål, det var inte så mycket mer känslor eftersom allting bara snurrade i huvudet. 

Efter en snabb koll av läkaren på plats fördes Dogge till akuten där de gjorde diverse olika tester för att uppfatta hur allvarlig kollisionen egentligen var. Han bekräftades ha fått en lättare hjärnskakning.
– Jag kände mig inte kräkfärdig eller så illamående, det var mest att jag inte mådde helt hundra, berättar Dogge.

”Blev det mål?” frågade Dogge.

Nu väntar vila som innebär att ta det lugnt med aktiviteter som påverkar hjärnan. Fysisk aktivitet och skärmtid, bland annat.
– Jag mår förhållandevis bra just nu. Mitt mål är att vara tillbaka till träning på fredag. Promenader under vilotiden är okej och även om jag inte får träna känns det lugnt. Jag är inte stressad av det. Vi får se vad kroppen säger och hur huvudet känns.

Väldigt många har hört av sig efter olyckan och undrar hur det är med matchens målhjälte.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har hört av sig, det betyder mycket, avslutar Dogge.

Text: Ida Björnström
Bilder: Alexander Arntsen