Douglas Karlberg vinner ”halvårspriset”

Douglas Karlberg

Douglas Karlberg prisas för sina träningsinsatser under det första halvåret av 2020. Priset kallas ”halvårspriset” och går denna gång till anfallaren.

Under Thomas Askebrand och Kalle Karlssons ledning har VSK Fotboll implementerat något som kallas månads- och halvårspriset. Månads- och halvårspriset är något spelarna vinner genom att samla på sig så många poäng som möjligt under träningarna. Poäng får spelarna genom olika träningsmoment, till exempel matchspel, omställningsövningar, avslutsövningar och bollinnehavsövningar där varje övning ger 1 poäng.

Flest poäng under det första halvåret har alltså Douglas Karlberg samlat på sig, något han menar på förbättrar självförtroendet.
– Självklart är det jättekul att vinna på träning, det är något som bygger upp självförtroende till matcherna sen. Jag har fått ganska mycket speltid i år vilket kanske har en del med mina träningsprestationer att göra, säger ”Dogge”.

Douglas Karlberg i matchen mot Östers IF på Myresjöhus Arena
Foto: Åke Hedvall

Douglas är nöjd med sina prestationer på träningarna – men tycker det finns mer att hämta i matchspelet än så länge.
– Om jag skulle sammanfatta mina insatser inledningsvis av säsongen så skulle jag säga helt okej, det är lite trist att jag inte har gjort mål ännu. Innan gårdagens match mot GIF Sundsvall så tycker jag mina insatser har varit rätt stabila i de momenten jag har varit inblandad i, jag känner att jag har gjort det jag kunnat. Det jag är besviken på är målskörden, men det kommer!, säger anfallaren.

Vinnare av månadspriset under 2020

Januari: Samuel Leach Holm
Februari: Filip Tronét
Mars: Emil Skogh
April: Filip Almström Tähti
Maj: Pedro Ribeiro
Juni: Albin Sporrong

Hampus Lundskog