Douglas Karlberg inför matchen mot Akropolis IF

Efter 4–0-segern i Svenska cupen förra helgen återgår VSK Fotboll till träningsmatchandet. I morgon gästas Grönvitt av seriekollegan Akropolis IF. Här är Douglas Karlbergs tankar inför matchen.

Douglas Karlberg, seger med 4-0 i den avslutande matchen i Svenska Cupen. Hur skulle du sammanfatta er insats i gruppspelet?
– Totalt sett i gruppspelet tycker jag vi gör en bra insats. Tyvärr faller vi borta mot IFK Göteborg i den inledande matchen men totalt sett gör vi bra ifrån oss.

Vad tycker du lite mer specifikt att ni gör bra?
– Framförallt tycker jag vi gör stabila matcher mot både IFK Göteborg och IK Sirius, tyvärr är det två misstag som IFK gör mål på i den matchen. I övrigt gör vi stabila insatser och vi vinner mot Sirius med 3-0 på bortaplan och 4-0 mot Sollentuna hemma, det tycker jag är bra.

Det blev två nya mål för dig och två nya assist för Emil Skogh i den senaste matchen mot Sollentuna. Vad säger du om er kemi på planen?
– Jättekul, kanske lite oväntat innan säsongen men det funkar ju bra!

Imorgon är det dags för träningsmatchande igen då Akropolis kommer på besök. Vad vill ni ta med er och utveckla från den matchen?
– Ser man till förra matchen siktar vi på att vara mer stabila i morgon. Förra matchen var lite gungig, vi ta ledigt tidigt med 2-0 och sen bjuder vi in dem för mycket i matchen. Vi vill genomföra alla 90 minuter som vi ska göra.

Matchen i morgon kommer spelas inför tomma läktare. Hur påverkar det er på planen?
– Oklart, det var ett tag sedan vi spelade utan publik men vi ska försöka göra det bästa utav situationen. Givetvis hjälper våra supportrar och fans och otroligt mycket så det är oklart hur det kommer vara utan dem.

Hampus Lundskog