”Det är inga hard feelings” – de Carolis återvänder till Västerås med ny klubb

I mars 2017 blev Alex de Carolis klar för VSK Fotboll. Det blev en säsong i Grönvitt för kanadensaren med åtta matcher från start och två inhopp. Numera tillhör de Carolis Umeå FC. – Vi har inget att förlora och känner ingen press, säger Alex de Carolis inför mötet med VSK på söndag.

Det blev en säsong för de Carolis i VSK där klubben inte valde att förlänga det så kallade plusåret. När de Carolis blickar tillbaka på året i VSK har han bara gott att säga.

– Jag kom till VSK från en lägre division och visste inte mycket om varken laget eller staden. Jag blev förvånad över hur professionellt allt var, över ledarstaben och supportrarna. Jag lärde mig mycket och jag ville stanna kvar. Men det är inga ”hard feelings”, jag kommer alltid önska laget det bästa. Förutom nu på söndag, haha!

När det stod klart att det inte skulle bli en fortsättning i VSK började sökandet efter en ny klubb. Valet föll på Umeå FC.

– Jag hade några klubbar att välja på men när jag kikade på Umeå så är det ett lag med höga ambitioner och de spelade i Superettan för inte så längesedan. De låg på en andraplats under lång tid förra året och jag hade hört gott om klubben, kände några av spelarna och visste att laget vill utmana om en uppflyttning.

Du startade de sju första matcherna i serien, det måste ha känts bra inledningsvis för dig?

– Från dagen jag kom fram till och med den sjunde matchen så spelade jag 90 minuter. Sedan skadade jag mig och missade kommande match, samtidigt som laget blev heta. Som coach förstår jag att man inte ändrar på ett vinnande lag. Jag har fått hoppa in och se till att säkra poängen.

Under en period hade Umeå FC tio raka matcher utan förlust, sex segrar och fyra kryss. En av segrarna var mot VSK, där man vann med 2-0.

– Varje gång vi spelar mot ett topplag så har vi inget att förlora och känner ingen press. Jag tror att VSK tog oss lite för givet den matchen. Jag tycker att vi var det bättre laget och jag tror att vi överraskade VSK, när vi är i form så är vi det bästa laget i serien.

Umeå FC ligger för närvarande på fjärde plats i serien, tre poäng bakom Syrianska FC och fyra poäng bakom Carlstad United på andraplats.

– Vi har tappat poäng där vi inte borde tappat poäng. Vi är nära Syrianska och Carlstad, vinner vi mot VSK är vi ännu närmare absoluta toppen. Jag vet att vi har potentialen att vara i toppen och det är fortfarande väldigt många matcher kvar.

På söndag kommer Umeå FC till Solid Park Arena i en viktig match för båda lagen. VSK vill såklart skapa ännu mer luft bakom sig och Umeå FC vill hämta in poäng i jakten på en Superetta-plats.

– Jag förväntar mig en tajt match med få mål, båda lagen är defensivt starka. Jag tror att det kan avgöras på ett misstag från något av lagen, säger de Carolis och kommer in på publiken i Västerås.

– VSK:s supportrar är de bästa i serien, de sjunger matcherna igenom och jag tror att våra spelare förväntar sig ett bra tryck från läktarna. Publiken kommer att få se en bra match med hög intensitet från båda håll.

VSK Fotboll – Umeå FC
Söndag 2/9 16.00
Solid Park Arena

Köp din matchbiljett här >>>

LÄS MER: Anton Fagerström om vändningen, och kanonräddningen, mot Carlstad United

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Jan Hofverberg / Umeå FC