”Det är ett oerhört tapp”

Med fyra raka segrar i ryggen tar VSK Fotboll emot tabelljumbon IFK Luleå på Solid Park Arena på söndagseftermiddagen. – Har tillräckligt med kvalitet för att såra oss, säger Johan Mjällby inför matchen.

VSK ställs alltså mot tabelljumbon IFK Luleå men inställningen till matchen är densamma oavsett motstånd.

– Det är samma fokus och samma uppladdning. Det vi på sidan får se till är att det ingen underskattning får ske, vi har som målsättning att fortsätta segerraden. Luleå har tillräckligt med kvalitet för att såra oss.

Självförtroendet, spelglädjen och målskyttet har flödat de senaste matcherna.

– Det känns jättekul att vi fått en trygghet i vårt spel, spelarna ska ha en stor eloge att de spelar så bra men samtidigt så är man inte bättre än sin nästa match. Det gäller att vi fortsätter följa matchplanen. Vi har hittat tålamod och väljer rätt tillfälle att gå till attack.

Dennis Persson bröt fotleden i den senaste matchen, där VSK vann mot Assyriska FF med 4-0, och han missar resten av säsongen. Ett tydligt avbräck för Grönvitt.

– Det är ett oerhört tapp. Dennis har haft en fin säsong och har en fantastiskt sprudlande energi och man älskar att ha Dennis i laget. Tyvärr uppstår skador och vi hoppas att han kryar på sig så fort som möjligt. Det här ger chans till någon annan spelare att kliva fram.

Vill VSK göra ett rakt byte öppnar sig möjligheten för Alex de Carolis som spelat på positionen tidigare under säsongen.

– Jag tar alltid ut det lag jag anser är bäst för dagen. Alex är vänsterfotad och har spelat där tidigare men även högre upp i banan. Det är en naturlig position för honom, vi får se hur det blir.

På skadesidan i övrigt är en positiv nyhet att Emir Smajic är tillbaka i full träning och aktuell för matchtruppen. I övrigt saknas bröderna Häll, Filip Tronêt, Robin Blommé, Dennis Persson, Boris Ljevar och Allan Kosik.

VSK Fotboll – IFK Luleå
Söndag 8/10 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson