”Där vi var extremt effektiva”

På söndagseftermiddagen kommer Carlstad United till Västerås för returmatchen lagen emellan, VSK vann det första mötet med 5-1 i Karlstad.
– Ett lag med frisk fläkt, säger Johan Mjällby om motståndarna.

VSK kommer från en förlust i serien när IK Brage avgjorde sent i måndags och tog alla poäng i en match där VSK spelade övertygande.

– Surt att åka hem från Borlänge med noll poäng men vi gör en taktiskt bra genomför match där vi skapade många målchanser. Vi limiterade Brage som inte skapade många chanser, men gör ett mål sent som de vinner på. Så är idrotten ibland.

Två dagar senare, i onsdags, var det dags för semifinal i Widerlöv Cup mot Gideonsbergs IF. En match VSK vann övertygande med 11-3.

– Vi fick chans att vädra lite och låta spelare som inte fått så mycket speltid spela, plus några U19-spelare. Några fick dubblera och klarade det bra.

I första mötet mellan VSK och Carlstad gick Grönvitt segrande ur matchen med siffrorna 5-1. Siffror som inte speglade matchbilden.

– Det var alldeles för stora siffror egentligen. Det var en match, till skillnad från i måndags, där vi var extremt effektiva och där vi tog vara på våra chanser som uppstod. Vi hade en tuff start där Carlstad tog ledningen, men vi förändrade efter vårt kvitteringsmål och sedan kontrollerade vi matchen bra och vann slutligen.

Carlstad ligger på sjätteplats inför söndagens match, bara en poäng bakom VSK.

– Carlstad är ett lag som har bra självförtoende och vunnit sina två höstmatcher. Ett lag med frisk fläkt, snabb fotboll och offensivt inriktat lag som löper mycket för varandra.

Långtidsskadorna på Filip Tronêt, Koyar Salimi och Boris Ljevar ser inte ut att ljusna men i övrigt är hela truppen i träning.

– Tyvärr finns det inget att göra något åt kring de som är långtidsskadade, de är inte i träning och är inte det på en tid framnöver. Carlos (Gaete Moggia) har haft lite problem med känning efter sin lindriga hjärnskakning men klarade av fredagsträningen bra.

VSK Fotboll – Carlstad United
Söndag 3/9 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

Dan Kiwii Persson