Dags för sista träningsmatchen – Åtvidaberg står för motståndet

Det är bara en dryg vecka till seriepremiär och VSK genrepar borta mot Åtvidabergs FF på långfredagen. – Jag hoppas att vi ligger på samma jämna nivå som senast, säger Tor-Arne Fredheim inför matchen.

En vecka kvar till seriepremiär efter en lång försäsong och påsken står för dörren. För VSK väntar Åtvidabergs FF i den sista träningsmatchen.

– De har tappat många sedan de åkte ur Superettan så det är lite svårt att säga vart de står. De vann rätt komfortabelt mot Nyköpings BIS förra helgen så de är i bra skick, det kommer bli en bra värdemätare för oss.

Förra helgen spelade VSK en träningsmatch mot Sandvikens IF där det blev seger med 1-0 efter ett sent avgörande. TAF har tagit med sig mycket från den matchen.

– Det är skönt att vi hade en så pass stabil match mot Sandviken, att vi kunde hålla en hög och jämn nivå hela vägen. Till slut får vi med oss straffen under en period där vi har tryck på dem. En match i serien kan se ut så, då ska vi bara mata på och jobba på så kommer utdelningen till slut.

Grönvitt har en bra vecka i ryggen där i princip alla spelare är i full träning.

– Vi har haft en jättebra vecka och det känns att det närmar sig premiär. På de som kommit tillbaka så är det någon som inte har kvickheten och tekniken och där någon annan inte har orken, så det skiljer sig lite på de spelare som kommit tillbaka. Det positiva är att med hela truppen i bruk så ökar tempot och det blir bättre kvalitet på träningarna.

Saknas till träningsmatchen mot Åtvidaberg gör dock Ravy Tsouka (skadad), Dennis Persson (sjuk) och Koyar Salimi (sjuk).

– Vi vill inte ta några risker, så Ravy får vila då han fick en smäll mot knät i matchen mot Sandviken. Tyvärr har vi lite förkylning i truppen så Dennis och Koyar har halsont och kan inte delta i matchen.

Med nästan alla i full träning ger det fler valmöjligheter för TAF och övriga i tränarteamet till matchuttagningarna. Dessutom kommer två spelare att testas på nya positioner.

– Eftersom Ravy och Dennis är borta så är det andra som får chansen i de positionerna som jag inte sett där förut. Det är både på gott och ont att några är borta, jag vill ju ha alla friska till nästa vecka. Men det ger mig en chans att se andra spelare där.

Träningsmatch
Åtvidabergs FF – VSK Fotboll
Fredag 30/3 14.00
Kopparvallen

VLT.se sänder matchen, klicka här för att komma till sändningen >>>

Dan Kiwii Persson