Dags för seriepremiär – ”Nu är det tre poäng som gäller”

Det är äntligen dags för den efterlängtade seriepremiären när VSK Fotboll ställs mot Skellefteå FF på bortaplan. – De är rätt så lugna men ändå hungriga, säger Tor-Arne Fredheim från spelarbussen på väg mot Skellefteå.

På fredagsmorgonen satte sig spelare och ledare från VSK Fotboll i en buss som under dagen transporterar laget till Skellefteå. När vi får tag på Tor-Arne Fredheim har man ungefär 40 minuter kvar till Skellefteå. Premiärnerverna finns där.

– Det börjar krypa på och det känns att det börjar närma sig. Alla taggar upp lite extra. Det blir lite annorlunda nu mot träningsmatcherna, nu är det tre poäng som gäller.

Under bussresan har ledarstaben haft individuella samtal med varje spelare. Dels för att påminna om vissa saker men även för att känna av spelarna inför premiären.

– De verkar samlade, fokuserade och målmedvetna. De är rätt så lugna men ändå hungriga, det är så man vill ha som tränare.

Under bussresan har vissa sovit. Andra har lyssnat på musik eller kollat på film. Men från matstoppet på eftermiddagen har stämningen höjts.

– Alla pratar med varandra och stämningen är hög just nu. Det blir små konstellationer som pratar med varandra, där det byts av spelare hela tiden.

När laget anländer till Skellefteå kommer man genomföra ett lättare träningspass på matcharenan.

– Det är bra att vi får komma upp och känna på arenan, den är ju ny för oss. Skaka av oss resan så att vi har fräscha ben tills imorgon.

Seriepremiär mot nykomlingen Skellefteå FF. TAF tror på en tuff och jämn match.

– Jag tror alla matcher såhär i april blir jämna, innan allt hinner sätta sig och alla lag sätter sitt spel. Det kan bli så att något lag för bollen lite mer, men mål och resultat brukar vara jämnt. Skellefteå är ett lag med gott självförtroende, de förlorade bara en match förra året och gjorde mycket mål. Det tror jag att de tar med in i den här serien.

Scoutandet av Skellefteå har varit lite svårare än vanligt. Framförallt för att laget håller till högt upp i landet.

– Jag har inte sett de live och det är såklart speciellt. Men jag har pratat med folk som sett dem och fått en bild av dem. Det blir lite som på försäsongen, att vi fokuserar mest på oss.

VSK Fotboll är favorittippade hos både tränare och spelbolag. En press TAF inte tror blir något problem i början.

– Det tror jag inte är något problem. Får vi flyt så får vi agera från det, får vi missflyt med poäng så agerar vi från det. Det viktiga är att fortsätta jobba, det är hårt jobb som gäller för att ta poäng och vara med. Man kan inte tro att det ska gå som på räls.

Stora delar av truppen är med i bussen till Skellefteå. De som är hemma i Västerås är Fredrik Lundqvist, Dennis Botchey, Kevin Custovic, Emir Smajic och Filip Tronêt där de två senare missar matchen på grund av skador. Custovic är sjuk.

– Vi kommer ha en bra elva och en bra bänk. Det är fler som inte är redo att spela 90 minuter än, men de är ändå tillräckligt fräscha för att spela en hel del. Vilka det gäller vill jag inte avslöja nu.

SERIEPREMIÄR
Skellefteå FF – VSK Fotboll
Lördag 7/4 14.00
Electrolux Home Arena

Klicka här för att se matchen på VLT.se (+) >>>

Klicka här för att se matchen på Ettanfotboll.se >>>

Matchen visas även på Allstar i Västerås. Allstar kommer visa alla bortamatcher säsongen 2018, läs mer om det här >>>

Dan Kiwii Persson