Dags för höstpremiär: ”På pappret har vi ett bättre lag nu”

Efter fem veckors uppehåll är det äntligen dags för norrettan igen när Arameisk-Syrianska kommer till Solid Park Arena. – På pappret har vi ett bättre lag nu, säger Johan Mjällby inför höstpremiären.

Sedan söndagen 16 juli har det varit speluppehåll i Division 1 Norra men det är nu dags för VSK Fotboll att visa upp sig igen inför hemmapubliken på Solid Park Arena.

– Det har varit ett lite väl långt uppehåll såhär mitt i säsongen, det blir nästan så att man får starta om igen. Nu är det dags att dra igång och försöka göra en topphöst.

VSK kommer till matchen med några veckors träning i ryggen, där fokus först och främst legat på det fysiska.

– När man drar igång efter semester så gäller det att man säkerställer den fysiska statusen och försöker komma igång med tempot. Den senaste veckan här har varit mer taktisk och fokus på hur vårt lag ska agera i anfall och försvar.

För motståndet står nykomlingen Arameisk-Syrianska som stått för en bra vårsäsong där man ligger femma inför höstsäsongen, fyra poäng bakom VSK. Men det är till stora delar ett nytt lag som kommer till Västerås på söndagen.

– Det är sju-åtta spelare ut och in och det är klart att det blir intressant att se hur de kommer att agera. Det är ett spelskickligt lag med kortpassningsfotboll och vi måste respektera motståndarna. Det är ett lag med bra kvaliteter.

 

 

VSK har också värvat ett flertal spelare under sommarens värvningsfönster och truppen är bredare än under vårsäsongen.

– Vi har fått in spelare med erfarenhet av spel högre upp och som har en mentalitet som jag gillar. Jag anser att vi kommer vara betydligt starkare i höst och på pappret så har vi ett bättre lag nu. Men det gäller också att få tillbaka spelarna som just nu står på skadelistan.

Filip Tronêt, Koyar Salimi, Boris Ljevar och Jonas Hellgren missar söndagens match på grund av skador.

VSK Fotboll – Arameisk-Syrianska IF
Söndag 20/8 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson