”Bästa möjliga service” – VSK Fotbolls nya arrangemangsansvarig ser fram emot säsongen

Fotbollssäsongen har sparkat igång med träningsmatcher och planeringen för norrettans hemmamatcher är i full gång. Till säsongen får VSK Fotboll en ny arrangemangsansvarig i Robin Saha som lämnar matchsekretariatet och tar ett större ansvar runt arenan. – Ge våra besökare bästa möjliga service, säger Robin om fokusområdet i sin nya roll.

Robin är ett bekant ansikte för många på Solid Park Arena och den så alltid välklädde Robin har hjälp till runt VSKs matcher sedan säsongen 2011.

– Det var tack vare Erik Eklund, han och jag gick i samma skola och umgicks lite och han ställde en fråga och sedan hamnade jag inom VSK Fotbolls organisation.

Där och då behövde VSK hjälp med bland annat matchklockan och med det som grund fick Robin fler och fler uppgifter under årens gång.

– Tanken från början var att hjälpa till i sekretariatet med matchklockan, sen har jag också börjat sköta musiken och rapporterat mot förbundet. Det skulle jag göra en match då det var ont om folk, men jag tyckte att det var ganska roligt och blev fast i det där.

Robin har alltid varit intresserad av fotboll men innan säsongen 2011 hade han inte varit engagerad i VSK Fotboll.

– Jag har inte gått på matcher innan det, men intresset har blivit större och större ju längre tiden gått.

Till säsongen 2018 lämnar alltså Robin matchsekretariatet bakom sig och tar ett större ansvar i att bli arrangemangsansvarig.

– Det var Thomas Ohlén som nominerade mig för styrelsen och jag tror att det kommer att bli jättekul. Att vara arrangemangsansvarig innebär att vara en koordinator och se till att allting flyter på innan, under och efter match.

 

Och det är publiken som ligger i fokus när tankarna på hur man ska placera ut bland annat funktionärer.

– Se till att vi har rätt bemanning under matcherna för att ge våra besökare bästa möjliga service.

Georg Zandstra, VSK Fotbolls kanslist, är glad över det nya tillskottet.

– Han blir en sammanhållande länk mellan de olika delarna och de runt 70-talet funktionärer som är på plats. Han är en av våra trognaste och trevligaste funktionärer sedan flera år tillbaka och det är mycket glädjande att få in en som man sedan tidigare litar på till 100%. Ger man Robin en uppgift så genomför han den, säger Georg.

Innan varje hemmamatch har VSK Fotboll ett matchmöte med respektive ansvarig för t.ex. kiosk, grill och insläpp. Det är dessa personer Robin kommer jobba närmast.

Försäsongen rullar på i rask takt och snart kommer det att vara veckan för hemmapremiären, en säsong där Robin ser att funktionärsorganisation förstärks allteftersom.

– Vi ska ju vinna serien om man tittar på det fotbollsmässiga. Att ta sig upp i Superettan kräver att vi kommer behöva ha en starkare funktionärsorganisation och det skulle vara kul att hitta fler som vill engagera sig i VSK Fotboll, avslutar Robin Saha.

Är du intresserad av att hjälpa till under VSK Fotbolls hemmamatcher?
Hör av dig till: robin.saha@live.com

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Thomas Ohlén