Axel Malm och Adam Padovan sammanfattar landslagsläger

Under förra veckan var Axel Malm (P19) och Adam Padovan (P17) involverade i Svenska Fotbollsförbundets P16 / 04 landslagsläger på Bosön. Här berättar de om upplevelsen.

Adam och Axel, ni båda var iväg på landslagsläger under förra veckan. Hur var det tycker ni?
– Det var väldigt kul och lärorikt att få träna i en ny miljö med nya människor som man inte tränat med tidigare, säger Adam.

Axel, hur skulle du säga att det gick för egen del?
– Jag tyckte det gick bra, fått mycket beröm från tränarna som var där och det kändes bra för egen del.

Vad innebär det att åka iväg på landslagsläger, vad gör ni på plats?
– Det innebär att spelare från hela Sverige i samma årskull träffas på Bosön och tränar och utbildar sig tillsammans. Vi lär oss om träning, kost och sömn samt vad som krävs för att bli en landslagsspelare, säger Axel.

Adam, vad tycker du är roligast med att åka iväg på landslagsläger?
– Att träna med spelare man inte träffat tidigare som håller en väldigt hög nivå, det för att man själv utvecklas väldigt mycket.

Axel, vad skulle du säga att du tar med dig från lägret som du kan utveckla på hemmaplan också?
– Att vara en bra lagspelare, pusha och försöka vara så positiv som möjligt gentemot mina lagkamrater. Är man inte en bra lagkamrat så fungerar inte ett lag tillsammans. Jag tar även med mig kostråden de gav oss.

Har du något att tillägga där, Adam?
– Jag tar med mig samma saker, inte bara på planen utan även utanför. Att sköta sin kost och sömn.

Adam, du har varit med i VSK:s akademiverksamhet sen du var 13 år, idag är du 15. Hur känns den fotbollsmässiga utvecklingen för dig just nu?
– Sen jag tog steget till VSK har det bara gått framåt, landslagskallelsen är även ett bevis på att det går bra just nu. Mitt mål är att fortsätta utvecklas mer och mer.

Du har spelat på lite olika positioner historiskt, vilken position skulle du säga är din primära?
– Just nu spelar jag högerback och det har jag gjort i ungefär ett halvår nu, så högerback är min favoritposition, men jag gillar även mittbacksrollen.

Axel, du har nyligen skrivit på ett lärlingskontrakt och tränar även till och från med herrlaget. Vad blir nästa steg i din utveckling?
– Fortsätta få träningsmöjligheter med herrlaget samt göra fler landskamper med landslaget, det är mina mål just nu skulle jag säga.

Hampus Lundskog