”Ante” tillbaka i VSK – i helt ny roll

Efter avslutad fotbollskarriär och en sväng i Sala FF är nu Andreas Ljunggren-Eriksson tillbaka i Västerås och VSK Fotboll. – Det känns som en helt ny förening, säger ”Ante” om att vara tillbaka.

I början av 2016 kom det dystra beskedet att ”Ante” blev tvungen att lägga skorna på hyllan efter en blodpropp tidigare under hösten. Efter det har det blivit en sväng i Sala FF som dels rådgivare i ledarstaben men också sportchef. Tillbaka i VSK drygt två år senare märker ”Ante” av en stor skillnad.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka i VSK. Samtidigt som det känns som en helt ny förening, med allt runtomkring och organisatoriskt, vilket känns väldigt inspirerande.

”Ante” kommer att jobba med individanpassad träning med utvalda spelare från VSK Fotbolls U16 och U17, och kommer därmed jobba närmast lagens tränare Martin Falk.

– Jag ska ta hand om talangerna och försöka hjälpa och vägleda deras väg mot eliten. Så att man kan lämna över dem lite bättre individuellt och att få ihop ett bättre lag till slut. Gällande Martin Falk så tänker han fotboll väldigt lika mig och han tänker fotboll på en otroligt hög nivå och är oerhört professionell.

Tidigare har ”Ante” inte jobbat enbart med unga spelare, men det är något han ser som inspirerande.

– Det finns så mycket att ta där. Man kan utveckla dem på många olika sätt, som kanske inte går med A-lagsspelare på samma sätt. Jag gillar den individuella delen för jag vet att den kan vara skillnaden på hur pass bra du kan bli.

Fokusområdet blir alltså på individnivå och det kommer bli en ganska liten grupp ”Ante” kommer att ha hand om under två tillfällen i veckan.

– Jag kommer att bryta ned det på individen och hur dagens fotboll egentligen ser ut gällande koordination, snabba fötter, bollbehandling, avslut och så vidare. Jag kommer att kunna ta loss spelarna från deras ordinarie träning för att fokusera på det här.

Vad är det som lockar dig tillbaka till VSK?

– Fotbollen här nu är på en annan nivå, det är så mycket mer professionellt. Jag vet att de unga har otroliga förutsättningar och akademin är på väg uppåt. Då känner jag att det är rätt läge att komma in och kunna bidra med min erfarenhet och kunskap om vad som krävs för att bli fotbollsspelare på elitnivå.

Vid sidan om fotbollen rullar livet på med jobbet som företagssäljare på Länsförsäkringar och där hemma kryper en sju månaders grabb omkring.

Vad vill du med allt det här i slutändan?

– Jag vill kunna utveckla spelare i VSK och göra dem bättre och på eget plan kunna utveckla mig själv gällande det här. Jag är ny inom tränardelen men litar på mina egna kunskaper inom fotbollen, jag tror att det kommer bli jäkligt bra.

Tanken är att jobbet med spelarna kommer att dra igång i nästa vecka.

 

Dan Kiwii Persson