”Annars blir det snabba byten” – Mjällby inför sista hemmamatchen

Det är dags för årets sista hemmamatch när Umeålaget Team TG besöker Solid Park Arena på söndagseftermiddagen. – Viktigt att spelarna mentalt inte är på semester än, säger Johan Mjällby inför söndagens match.

VSK har, i princip, säkrat tredjeplatsen. Det skiljer sex poäng och 23 mål till Umeå FC på fjärde plats när det återstår två omgångar. Mjällby känner lite vemod att säsongen börjar ta slut, men trycker på att matcherna är viktiga för framtiden.

– Man känner att det närmar sig slutet, men än så länge är det viktigt att spelarna mentalt inte är på semester än. Det är viktigt att planera framåt med både personal, trupp och hur vi ska förbättra det vi är bra på och det vi är dåliga på.

Förutom de tre inledande höstmatcherna har VSK gått väldigt bra i serien under hösten, något laget inte vill ändra på i avslutningen.

– Vi vill avsluta på så många poäng som möjligt i tabellen, jag och spelarna vill avsluta bra för att ha ett avstamp för nästa säsong. Ser man till hösten så är vi definitivt ett topplag, säger Mjällby och fortsätter.

– Jag tänker inte tillåta att man slappnar av och att det blir high chaparral på planen utan att vi fortsätter med de direktiv och den spelidé vi har. Vi möter en motståndare som är skickliga i sitt bollinnehav, det blir ett bra test om vår utveckling i spel utan boll fortsätter uppåt kurvan. Annars blir det snabba byten.

VSK Fotboll – Team TG
Söndag 29/10 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

Dan Kiwii Persson