Anders Boman lämnar VSK Fotboll – ersättare klar

Anders Boman lämnar VSK Fotboll efter ett år som akademichef och flyttar hem till Sandviken för att påbörja ett civilt jobb.

Anders har under sitt år gjort ett fantastiskt arbete och satt den grund som akademin kommer att leva efter under lång tid framöver.

– Det är ledsamt att Anders väljer att lämna men samtidigt har vi förståelse för att familjen alltid går först. Anders har gjort ett stort intryck på alla i verksamheten och jag ser honom själv som en vän för livet, säger VSK Fotbolls ordförande Andreas Dayan.

– Det har varit ett jättetufft beslut att ta, framförallt rent yrkesmässigt då jag trivts otroligt bra i VSK. Det är av familjära skäl jag lämnar, det hela har tagit för mycket tid av familjen då vi har en son på 1,5 år. Vi stod vid ett vägskäl där vi antingen skulle rota oss i Västerås eller se över hur vi ville ha det. Båda två har familj norrut och vi såg inte på sikt att vi skulle bo i Västerås, säger Anders Boman och berättar om det arbete han och VSK gjort under det senaste året:

– Jag är nöjd med de steg vi tagit under året, det har varit lärorikt på alla sätt och vis. Jättesorgligt att lämna människorna i VSK och alla människor runt om som man har lärt känna under året.

En ny akademichef är klar för Grönvitt och ansluter den 1 november. En större presentation av honom kommer senare i höst.

Dan Kiwii Persson