”Åker ner med en bra känsla” – Gabrielsson inför Gais på bortaplan

Foto: Åke Hedvall

Det är dags för VSK Fotbolls andra tripp ner till Göteborg för säsongen när man nu ställs mot Gais på tisdagskvällen. – Vi åker ner med en bra känsla, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson efter måndagens träning.

VSK Fotboll har spelat fyra bortamatcher hittills där det blivit två segrar, en oavgjord och en förlust. Ett bra bortafacit såhär långt.

– Vi åker ner med en bra känsla och en plan på hur vi ska agera offensivt och defensivt imorgon. Vi har ett bra bortafacit men vi vet också vad som gäller i såna här matcher, det krävs ett jättejobb från oss alla.

Gais, som för närvarande är placerade på sjundeplats i tabellen, kommer senast från en seger borta mot Halmstad BK.

– Gais är ett bollskickligt lag och vi behöver vara påkopplade från start. På sin hemmaplan vill de säkerligen vara det bollförande laget.

Superettatabellen är fortsatt jämn, där ledande Varbergs BoIS har ryckt åt sig en sjupoängsledning, men därefter duggar poängen desto tätare.

– Alla matcher i Superettan är tuffa, det är bara att kolla på tabellen för att se hur jämnt det är. Det är en serie där alla kan slå alla.

För VSK:s del missar Stefan Batan, Carlos Gaete Moggia och Filip Tronêt matchen mot Gais. De två sistnämnda med skadekänningar.

SUPERETTAN
Gais – VSK Fotboll
Tisdag 21/5 19.00
Gamla Ullevi

Följ matchen i våra sociala medier eller på CMore. Du kan även se matchen hos våra samarbetspartners Allstar, Bistro 65 och O’Learys.


Dan Kiwii Persson