A-laget tränade elever på Hagabergsskolan

Under förra veckan deltog A-lagets Jonas Hellgren, Filip Tronêt, Calle Svensson och Ilir Berisha på Hagabergsskolans idrottslektioner. Det blev en lyckad dag där rörelseglädje, hälsa – och såklart fotboll, stod i fokus.

Elever i årskurs 2, 3, 4 och 5 på Hagabergsskolan fick ett annorlunda besök under sina idrottslektioner under förra veckan. Denna dag hade Jonas Hellgren, Filip Tronêt, Calle Svensson och Ilir Berisha från VSK:s a-lag kommit på besök för att spela fotboll med barnen.

Samarbetet och initiativet är en del av VSK Fotbolls arbete med samhällsansvar. Besöket på Hagabersskolan är önskvärt ett av flera kommande samarbeten där rörelseglädje står i fokus.

På Hagabergsskolans fotbollsplaner samlades klasserna för idrottslektion och för att .
Bild: Hagabergsskolan.

– Det blev en otroligt lyckad dag med VSK Fotboll, eleverna på skolan blev lyriska över detta och ville träffa fler spelare. De (spelarna) blev ju som superstjärnor, säger Linus Gustafsson, idrottslärare på skolan.

Lagkapten Ilir Berisha om initiativet:
– Det alltid kul att träffa barn på skolorna i staden och få spendera några timmar med dem, spela fotboll tillsammans, umgås och snacka lite. Man såg i deras ögon att det betydde mycket att vi var där och då blir man glad. Att en sån liten aktion från vår sida kan göra barn lyckliga. Det verkade vara väldigt kul för dom att träffa oss live och det blev en upplevelse man inte kommer glömma på ett tag!

Bild: VSK Fotboll

VSK Fotboll tackar Hagabergsskolan för en fantastiskt härlig dag!

Är du intresserad eller vet du någon skola i Västerås som skulle uppskatta ett samarbete med VSK Fotboll utifrån idrott, hälsa och rörelse i fokus? Vänligen mejla ida.bjornstrom@vasterassk.se.