2018, året då VSK Fotboll äntligen tog sig tillbaka till elitfotbollen i Sverige.

Jag blickar tillbaka på ett år fullt av känsloladdade minnen, starkast av dem upplevdes på Rocklunda Bistro där vi bevittnade Sandvikens IF slå Syrianska FC i matchen som gjorde att avancemanget till Superettan blev ett faktum.

När jag ser tillbaka till starten så fick vi se en premiärmatch där vi nog visade alla tvivlare att vi hade vad som krävdes. Femton minuters total överkörning och segern uppe i Skellefteå var ett faktum. Jag fick flera reaktioner från supportrar på plats om att detta var ju bra men i VSK skiter det sig alltid till slut. Inte denna gång sa jag och övertygelsen att det verkligen skulle gå vägen smittade av sig till fler och fler under säsongens lopp.

Vi har fått se en större publiktillströmning till våra hemmamatcher än på många år med några riktiga publikmatcher. Hemmapremiären mot Akropolis IF, toppmatchen mot Assyriska FF (som sedermera fick lämna serien), Seriefinalen mot Carlstad United och sedan en fullständig kröning när Nyköpings BIS kom på besök i en match som med lite flyt hade kunnat avgöra serien.

Jag har fått lära känna massvis med härliga människor i olika sammanhang. Dels under alla bortaresor som jag oftast rest till med våra hängivna supportrar. De har blivit många givande diskussioner och idéerna finns det hundratals av. Vissa har redan förverkligats och vissa jobbar vi vidare med inför nästkommande säsong.

Ett flertal partnerträffar har det också blivit och med det träffat så många olika framgångsrika människor som jag tagit mycket lärdom av. Jag känner en oerhörd tacksamhet å VSK Fotbolls vägnar att ni är med och bidrar till vårt fantastiska fotbollslag. Höjdpunkten var ju givetvis vår filmvisning på SF av ”Grönvita Hjältar” där alla olika delar av föreningen var på plats för att uppleva ett fint ögonblick av klubbens historia.

Vår ungdomsverksamhet utvecklas varje dag och för mig som kommer från den världen känns det extra skönt en dag som denna att andra människor tagit över taktpinnen och är med och bidrar med samma entusiasm och energi som jag själv. Framtiden ser ljus ut för oss med alla dessa ungdomar som förhoppningsvis blir våra framtida A-lagsspelare, tränare, styrelseledamöter och supportrar.

 

Jag vill efter denna lilla sammanfattning rikta ett extra stort tack till:

Mina hårt arbetande styrelsekollegor. Vi tillsammans har varit modiga och alltid tagit de beslut vi ansett varit bäst för klubben både på kort & lång sikt. Vi har inte alltid stått i glansens sken men med det grundfundament som vi implementerat ska vi känna oss stolta med vad vi uppnått. Även ett stort tack till tidigare styrelser som satt fart på denna positiva resa som vi fick möjligheten att skörda framgångarna i.

Våra Grönvita Hjältar i spelare och tränare. Den press ni levt med denna säsong är något som jag aldrig tidigare varit med om. Trots en del turbulens står ni pall för trycket och levererar en nästan perfekt säsong. Vinnarkulturen som sades inte skulle finnas hos oss har ni etsat fast i väggarna och den kommer leva kvar under många år framöver.

Vår dedikerade personal. Utan er rullar inte verksamheten. Med stort engagemang och dedikering ger ni ert allt i med och motgång.

Våra flitiga funktionärer och idéella krafter. Det viktigaste vi har under våra matchevenemang är våra funktionärer. Och i verksamheten alla ungdomsledare, skribenter, kommittégrupper med flera är det som kännetecknar en medlemsförening. Beundransvärt och vi hoppas givetvis att ni och fler därtill fortsatt vill vara med på vår resa mot nya höjder.

Sist men inte minst vill jag tacka våra supportrar och övriga intresserade. Utan er finns inte hjärtat, själen eller intresset för vår förening, ni bär på historien och utan er vart fanns då meningen med vad vi gör.

Det har varit en ynnest att få förtroendet att vara ordförande i klubben i mitt hjärta.

 

Supportrar, sponsorer, föreningsfolk och övriga Västeråsare – Tillsammans är vi VSK Fotboll

 

Gott nytt år önskar jag er alla och vi ses igen nästa år.

Andreas Dayan