Zelda Stadsdahl, damlagets tredje nyförvärvet

Nu har VSK gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong. Zelda Stadsdahl 19 år kommer närmast från Rynninge IK från Örebro. Där har Zelda spelat i startelvan både i divison 1 och division 2. Zelda är från Västerås men flyttade till Örebro när hon började fotbollsgymnasiet för tre år sedan.

Zelda Stadsdahl

Vi fick oss en pratstund med Zelda under ett träningspass.

Hej Zelda!

– Hej

Hur känns det nu när du är klar för VSK?

– Det känns jättebra. Det är spännande att få spela i ett elitsatsande lag och att komma tillbaka till Västerås. Det är ett bra gäng med bra tränare, och dessutom spelar vi på ett liknade sätt som i Rynninge IK.

Varför blev det VSK?

– Jag har hört bra om klubben och dessutom tränar min morbror (Håkan Sjöstrand) F.17. Skolan var slut och jag skulle flytta tillbaka till Västerås.

Hur ser din fotbollskarriär ut hittills?

– Jag började tidigt med fotboll, redan i 4 års ålder i IFK Västerås. Sedan blev det Skiljebo SK innan jag flyttade till Örebro för gymnasiet och där spelade jag första året med KIF Örebro innan jag bytte till Rynninge IK de sista två åren.

Var spelar du helst?

– Jag är en mittback.

Vilka är din styrkor/spetsegenskaper?

– Jag är stark, har bra tillslag och jag peppar och är positiv.

Vad tycker du att laget ska ha för målsättning?

– Vi ska vinna serien och jobba tillsammans, ha en bra sammanhållning och ett bra spel.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra på sidan av fotbollen?

– Det finns inte så mycket tid eftersom jag jobbar heltid och tränar mycket, men tiden som finns så är jag gärna med familjen och tittar på Marvelsfilmer.

Tack så mycket!

– Tack

Faktaruta

Namn: Zelda Stadsdahl
Ålder: 19 år
Position: Mittback
Moderklubb: IFK Västerås
Aktuell som: VSK´s tredje nyförvärv
Rolig notis: Har morbror Håkan Sjöstrand och två kusiner, Elsa och Ester Sjöstrand, i F.17