Läs mer..." />

VSK sjunde nyförvärv till damlaget!

Namn: Evelina Sjöstrand

Ålder: 26

Position: Ytterback

Klubbar: Skiljebo, VIK, Gideonsberg, IFK Västerås

Hej Evelina, hur känns att vara klar för VSK?

Det känns bra och kul. Det finns många unga talanger i laget och det känns kul att få vara med på den här resan.

Varför blev det VSK

IFK Västerås lade ner laget och jag ville fortsätta med fotboll. Vi var några från IFK Västerås som ville provspela för VSK och väl här kändes det bra och då blev beslutet enkelt.

Hur ser din fotbollskarriär ut hittills

Jag började i Skiljebo flicklag och där gick det mycket bra för laget men det kändes inte att klubben satsade lika mycket på oss. Jag gick då till Gideonsberg och fick spela i division 1 men var för ung (15 år) och tappade lite av glädjen och motivationen. Därefter gick jag till VIK och där trivdes jag väldigt bra. Vi var tyvärr lite för få spelare så klubben kunde inte driva laget vidare. Jag gick då tillbaka till Gideonsberg och den här gången gick det bättre, dels för att jag var äldre och dels för att de spelade i en lägre division. Sista två åren har jag spelat i IFK Västerås i division 1.

Var spelar du helst och vilka spetsegenskaper har du?

Ytterback och jag är jämnbra på det mesta.

Vad tycker du att laget ska ha för målsättning år 2022

Absolut ligga i toppen och känna att vi gör bra matcher och utvecklas tillsammans som ett lag och ha glädjen med oss.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra på sidan av fotbollen?

Träna på gym och umgås med vänner och familj.