”Vi ska komma hem till Västerås med 3 poäng”

Äntligen är det seriepremiär!

Efter förra årets snöpliga andraplats där laget missade att gå upp till division 1 med bara en poäng så har laget förstärkts med många nya namn och årets mål är glasklart: vinna division 2 Västra Svealand och gå upp till division 1.

Inför årets serie så har laget spelat sex träningsmatcher, klicka här så kommer ni till dessa, ni kan sedan klicka på respektive match för att få upp reportage m.m.

Det blev tre vinster, en oavgjord och två förluster med en målskillnad på 15-9.
Motståndet var mycket bra där fyra av lagen spelar i division 1 och två av lagen i division 2.

Som vanligt har vi fått oss en pratstund med huvudtränare Lisa Hellenberg inför denna seriepremiär.

Lisa Hellenberg

Nu är det äntligen dags för seriepremiär, du har sagt tidigare att ni är redo, kan du utveckla det?

– Jag tycker vi har gjort en bra försäsong där vi utvecklats som lag varje vecka och sista 2 matcherna kändes väldigt bra!

På försäsongen har ni spelat sex träningsmatcher, har det varit lagom eller för mycket/lite?

– Det har nog varit lagom! Kanske skulle velat haft en till match, men med tanke på att truppen har varit ganska tunn under sista delen av försäsongen är nog 6 matcher perfekt.

Ni har mött väldigt svårt motstånd i nästan alla matcher, var det en tanke bakom det?

– Ja, absolut. Det finns matcher vi inte alls var nöjda med efteråt men lärde oss väldigt mycket från. Jag tycker man lär sig mycket av att vinna, men att ha för lätt motstånd på försäsongen ger inte den utveckling vi ville ha. 

Ni har spelat sex matcher som sagt och av dessa sex motståndare så spelar fyra av dem i division 1, varav ett lag, Älvsjö, faktiskt spelade i Elitettan 2022. Trots dessa starka motståndare så har ni tre vinster en oavgjord och två förluster, vad säger du om det?

– Jag tycker det är godkänt, helt klart. Jag tror att vi kunde få ett jämnare resultat om vi hade mött Sandviken senare på försäsongen, men samtidigt behövde vi öva försvarsspel och hade vi inte mött dom och fått stryk kanske matchen mot Bk30 sett annorlunda ut. 

Målskillnaden på dessa sex matcher blev 15-9, varav fjolårets skyttedrottning Elin Antonsson har gjort fem mål, hur viktigt är det att ha fått igång hennes målskytte?

– Det är såklart viktigt även om jag tror det är viktigast för henne själv att känna sig i målform. Förra säsongen öste hon in mål under säsongen men gjorde fler assist under försäsongen.

– Elin är en viktig spelare, inte bara offensivt men även i det defensiva jobbet.

Som vi har pratat förut om, så är det många nya i truppen jämfört med 2022, är det några där som kommer kliva fram och göra mål tillsammans med Elin, tror du?

– Jag tror att Nathalie Brorson och Elin Antonsson kommer ställa till det för många backlinjer i år.

Nathalie Brorson och Elin Antonsson

Vilka förväntningar har du på säsongen?

– Att vi fortsätter spela en fin, offensiv och fartfylld fotboll, tar så många poäng som möjligt och att tjejerna tar steg i sin utveckling. 

Om vi tittar på motståndet på fredag, Rynninge IK, vad vet du om dem?

– Jag har gjort min research men överlag är division 2 svårt att scouta i brist på film, information, matchanalyser osv. 

Hur stark trupp kommer du kunna ställa upp med emot dem?

– Vi har alltid en stark trupp oavsett vilka som ställs upp!

Några skador/sjukdomar som oroar?

– Vi dras med några skador fortfarande men inget som oroar inför premiären.

Hur ska matchen ha slutat för att du känna dig nöjd?

– Vi ska komma hem till Västerås med 3 poäng, då är jag nöjd. Plockar vi mindre poäng men jobbar stenhårt och gör vårt bästa kanske det kan kännas ok..

Tack så mycket för intervjun och lycka till imorgon kväll!

– Tack så mycket!