”Saffe” matchvinnare i seriefinalen – jublade ihop med klacken: ”Det var helt fantastiskt”

VSK Fotboll vann tidiga seriefinalen mot Bele Barkarby. Safiya Abdulkadir Abshir avgjorde – och hyllade fansen. ”De gav oss så mycket energi”, säger segerskytten om stödet.

Grönvitt tog över serieledningen i division 2 efter 1–0 borta mot Bele Barkarby i Järfälla. Damlaget stöttades på plats av 50 supportrar som jublade ikapp efter vinsten.

JÄRFÄLLA. VSK Fotbolls damlag är ny serieledare i division 2 efter segern mot tidigare ettan Bele Barkarby FF på Veddestavellen i Järfälla nordväst om Stockholm i dag.

Segermålet kom i 26:e minuten.

– Lova (Howell Rudstam) spelade fram Sara (Eriksson) som la bollen snett inåt bakåt och sedan forcerade jag in bollen, säger Safiya Abdulkadir Abshir till klubbmedia om avgörandet som frälste alla grönvita på plats.

Grönvitt vann mötet med Bele Barkarby på Iver Arena i Västerås i april men sedan dess har laget adderat fem-sex spelare och höjt kvaliteten.

Det blev en hård kamp med många fräna dueller på den mycket blöta planen och chanser byttes fram och tillbaka.

– Jag tycker att vi hanterade det riktigt bra och framför allt var starka mentalt. De gnällde på domaren, på varandra och till och med på alla våra supportrar.

VSK Fotbolls före detta forward och numera stenhårt arbetande mittfältare fick massor av applåder av fansen för sitt uppoffrande arbete i 90 minuter plus stopptid.

Din bästa match i Grönvitt?
– Nej, det tycker jag inte, men jag gjorde mitt bästa. Jag försökte vinna de viktiga bollarna, glidtackla, kämpa för laget och se till att de andra inte gjorde mål, säger Safiya Abdulkadir Abshir.

Trepoängaren innebär alltså att VSK Fotboll toppar tabellen och har saken i egna händer.

På fredag kväll (18.00) väntar ännu en tuff uppgift när Enköpings SK kommer till Iver Arena.

– Det är så jäkla skönt att vara serieledare. Vi har kämpat så hårt för det här. Men det gäller att ge allt i alla matcher som är kvar.

Grönvitt stöttades av närmare 50 personer med matchtröjor, halsdukar och flaggor.

Vad säger du om klacken?

– Jag blev förvånad över att de var så många men det var helt fantastiskt. Det betyder så mycket och ger oss så mycket energi. Det får oss att ge allt för klubben, säger Safiya Abdulkadir Abshir.

Mer från matchen

  • VSK Fotboll skapade flera riktigt vassa lägen. Elin Antonsson kom fri i sjunde minuten, Elin och Sara Eriksson var nära i minut 38 och Thea Nilssons nick i 83:e var ytterst nära.
  • Elin Antonsson satte 2–0 – trodde alla. Domaren blåste dock av för offside efter diskussion med sin assisterande.
  • Tilda Hellén, 14, fick chansen från start och gjorde en gedigen på topp och på kanten.
  • Lova Howell Rudstam var tillbaka efter sjukdom och signerade en stark comeback.
  • Evelina Sjöstrand och lagkaptenen Thea Nilsson har bildat ett starkt mittbackspar såväl mot Östervåla IF som Bele Barkarby.
  • Louise Johansson blev illamående innan kick off och tvingades därför nöja sig med 15 minuter i tidiga seriefinalen.
  • VSK Fotbolls damlag stöttades alltså på plats av knappt 50 personer och så många har inte varit på en dammatch på bortagräs.
  • Klubbens framgångsrika F15-lag fick sin seriematch borta mot Kif Örebro inställd och åkte istället till Järfälla för att se seriefinalen.
  • Bele Barkarby hade satt in Enköpings SK:s klubbmärke i matchprogrammet och det påpekades med glimten i ögat inne i klubbuset och kaféet innan avspark.

Bele Barkarby FF–VSK Fotboll 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (26) Safiya Abdulkadir Abshir.
Hörnor: 7–3 (5–1).

Domare: Ellen Kindberg.
Publik: Cirka 150 (på Veddestavallen, Järfälla).

Så spelade VSK Fotboll:
Målvakt:
 Freja Grabmüller.
Backlinje: Hanna Helg, Evelina Sjöstrand, Thea Nilsson, Julia Holmström.
Mittfält: Lova Howell Rudstam, Emrica Randberg, Safiya Abdulkadir, Bianca Igelsias Acosta.
Anfall: Tilda Hellén, Elin Antonsson.
Avbytare: Tina Amin, Sara Eriksson, Louise Johansson, Lova Lööf, Jacqueline Jessen (målvakt).