Publiktryck på damlagets matcher – då växlar Grönvitt upp: ”Laddade för en spännande höst”

VSK Fotbolls damlag lockar fler åskådare till Iver Arena. Därför ökar klubben servicen på matcherna i division 2. ”Vi vill förstärka upplevelsen ytterligare”, säger Christer Lundström.

Louise Johansson på språng

VSK Fotboll startade det historiska damlaget 2020 och efter två raka promoveringar från division 4 och division 3 är klubben redan ett topplag i division 2.

Grönvitt var tvåa inför sommaruppehållet.

– Tjejerna har gjort det väldigt bra och bjuder på en offensiv och attraktiv fotboll, säger Christer Lundström till klubbmedia med beundran i rösten.

Framgången i serien och 36 producerade mål framåt på bara nio matcher gör att supportrarna har strömmar till Iver Arena.

Nu breddar VSK Fotboll sortimentet i serveringen på sittplatsläktaren.

– Vi har hittills haft ett fikautbud på dammatcherna men kompletterar det med förtäring som bland annat korv eftersom publiken har efterfrågat ett mer matigt alternativ.

VSK Fotboll inleder höstsäsongen borta mot Hällbybrunns IF utanför Eskilstuna nu på lördag 6 augusti.

Exakt en vecka senare (lördag 13 augusti, 14.00) kommer toppkollegan Östervåla IF till Västerås.

– Det blir en tidig seriefinal och vi förväntar oss storpublik. Jag hoppas förstås på seger för våra tjejer. Det kan bli en mycket spännande och dramatisk höst, säger Christer Lundström som tar hjälp av F11-laget och tränaren Janne Lilja för att erbjuda publiken ett ännu större utbud.

Christer Lundström var med i Grönvitts allsvenska trupp säsongen 1978 under Lennart ”Liston” Söderbergs ledning och bodde sedan länge i Göteborg efter att Örgryte IS värvat den storvuxne målvakten.

Familjen flyttade tillbaka till Västerås för knappt tio år sedan och efter en lång karriär på banken SEB har Christer Lundström som nybliven pensionär svarat för betydande ideella insatser inför och i samband med herrmatcherna i superettan.