Oscar Norrby förlänger med Akademin

Oscar Norrby – tränare för P19 och utbildningskoordinator för våra ungdomslag 5-9 år.

Vi är glada över att presentera en förlängning med huvudtränaren för P19. Oscar Norrby har signerat ett avtal som innebär att han stannar i klubben fram till och med 2022. Oscar är tränare i P19 men också utbildningskoordinator för våra yngsta lag (5-9 år).

”I spelarutbildning är det viktigt med kontinuitet. Genom att förlänga med Oscar visar vi att vi vill arbeta med tränare över tid. Tränare som utvecklar sig själva, spelare och laget är tränare som är intressanta för vår verksamhet. Oscar har under 2019 och 2020 tagit stora kliv och utvecklats enormt. Jag ser verkligen fram emot ett fortsatt samarbete samt att få vara en del av Oscars utvecklingskurva de kommande åren. ” säger vår akademichef Herman Ottosson.

Du har valt att förlänga med VSK Fotbolls akademi t.o.m. 2022. Vad var det som gjorde att du ville förlänga? 

”Kort sagt – för att alla förutsättningar för mig att utvecklas finns här. Jag lockas av möjligheten att få vara med och fortsätta utveckla verksamheten i nuvarande riktning. Det är två år sen vi startades upp akademin i sin nuvarande form. Det är såklart väldigt lockande att se hur långt vi kan komma på ytterligare två år! Att jobba med alla ledare och spelare m.fl, är helt enkelt en ynnest. Men i slutändan hänger det på att jag och familjen tror att vi kan få ihop vårt liv tillsammans. De ska känna att de kommer först. säger Oscar.

Vad tar du med dig från 2020?

”Oj. Det starkaste minnet från 2020 är ofrånkomligen den enorma tomhet och besvikelse som infann sig i samband med att säsongen avslutades och allt vad det innebar, när vi inte tog oss hela vägen till pojkallsvenskan. Såklart är de största lärdomarna också kopplade till just den händelsen, både i hur jag handskades med det som person och ledare men även vad jag kan göra för att undvika samma utgång igen. Jag hoppas motgången har gjort mig till en bättre fotbollstränare.” fortsätter akademitränaren.

Vad vill du utveckla hos dig själv och laget under 2021? 

”Jag vill skapa ännu bättre förutsättningar för spelarna att ta steget till VSKs A-lag och vidare. Jag behöver även anstränga mig för at hitta ett mer hållbart förhållningssätt till tränarrollen, när är jag fotbollstränare, när är jag pappa, när är jag sambo osv.”svarar Oscar lite eftertänksamt.

”Avseende laget så vill jag bli ännu bättre på att skapa roller där varje spelare ges möjlighet att spela på sina styrkor.” avslutar han.


Faktaruta: 

  • Ålder: 37 år
  • Moderklubb: IK Nordia
  • Favoritmat: Roadkill på Salladsmagasinet
  • Favoritbok: Mindset
  • Favoritfilm: Moneyball
  • Vad gör du helst när du inte tränar: Umgås med nära och kära.