Möt vårt damlag – Mathilda Juhlin

Namn: Mathilda Juhlin
Nr: 7
Position: Offensiv mittfältare
Ålder: 17

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag har varit borta ett år på grund av skada och det är först nu som jag kommit tillbaka och spelat mina första matcher. Men innan skadan skulle jag säga att jag har bra spelförståelse. Jag tror att jag kan höja nivån på spelet i hela laget. Sen tycker jag att jag har ett bra tillslag på bollen.

Vad säger du om seriespelet så här långt?

– Första matchen vann vi, en riktigt bra start. Det märktes att det var längesen vi spelade match, alla var taggade. Matchen mot Norrby var det tuffare, de är ett bättre lag. Jag tycker att vi visade bra moral mot Norrby när vi kunde öka intensiteten sista 10 minuterna och kvittera.

Vem tror du kommer att göra flest mål i laget den här säsongen?

– Det är en riktigt svår fråga. Vi har skapat många lägen i våra matcher men vi har inte satt dit särskilt många. I slutändan tror jag det blir ganska jämt bland våra målskyttar men jag tror Elin Antonsson gör flest.

Vinner ni serien?

– Det ska vi göra.

Har du någon förebild eller idol i eller runt fotbollen?

– När jag var yngre var det typ Zlatan och Kosovare Aslani. Nu skulle jag säga att jag mer håller på lag. I mitt fall är det Juventus från Italien. Jag har släkt därifrån.