Möt vårt damlag: Elina Gustavsson

Namn: Elina Gustavsson
Nr: 21
Position: Innermittfältare
Ålder: 27

Är du storasystern i laget?
– Ha ha, nej. Jag beter mig inte som det. Jag känner kanske av lite att jag är lite äldre, framför allt när det gäller musiksmak jämfört med de yngre tjejerna.

Hur bra är VSK egentligen?
–  Vi är väldigt bra. Jag har aldrig varit i ett lag som har VSK:s tänk. Det är fokus på ett specifikt område vid varje träning. Vi får bakgrund till varför vi nöter vissa övningar. Lagkamraterna är jag också imponerad av.

Hur ser din utveckling ut?
– Jag känner mig som sagt ganska gammal och hänger kanske inte med de yngsta damerna… jag har inte samma utvecklingskurva. Men det är viktigt med rutin i ett lag.

Orkar du hålla på ända tills VSK når målet, det vill säga når en plats i Allsvenskan?
– Ja, det får vi se…det är mycket redan nu med jobb och hund hemma. Hunden kräver ganska mycket träning också, faktiskt.

Hur mycket fans på matcherna hoppas du på?
– Vi kan aldrig ha för många fans på en hemmamatch. Jag hoppas att det kommer väldigt många och tittar. Jag har spelat handboll förut och är van vid att ha publik på läktarna. Jag blir taggad när jag hör hejarop.