Klart: Tina Amin ansluter till VSK

Hon har spelat fotboll sen hon var fyra år, hela tiden i Gideonsbergs IF.
Nu är hon klar för VSK.
– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte, säger Tina.

Vi tog en pratstund med Tina på måndagskvällen efter att hon kommit hem från ett träningspass på gymmet.

Hej Tina – hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns jättebra. Jag har känt att jag velat starta om min fotbollskarriär och jag har sett fram emot att få komma till ett lag som passar mig.

Varför valde du VSK

– Jag har spelat hela mitt liv i Gidonsbergs IF, sen jag var fyra år, nu är jag snart 18. Som jag sa, jag var där att jag behövde testa något nytt. VSK kändes som ett bra val för mig. Jag har hört mycket bra saker om klubben och jag vet att truppen är bra. Jag vill vara en del av allt detta.

Hur har din fotbollskarriär sett ut så här långt?

– Den är som sagt enkel, Gideonsberg hela vägen. På slutet nu var damlag och F17 där jag normalt spelade hopslagna då det saknades spelare till två lag.

Vad tror du att du kan bidra med i VSK?

– Jag hoppas så klart att jag kan komma in och visa vad jag kan på planen. Mitt mål är att vara med och hjälpa laget till toppen i Div 2.

Tina är normalt yttermittfältare men spelar ibland också som forward. Så här säger hon om sina spetsegenskaper.

– Jag har ett starkt passningsspel och ett bra spelsinne. Sen är jag också stark i kroppen. Något som jag vill förbättra är snabbheten, så det jobbar jag på, säger Tina.

Om vi tänker på laget – vad tycker du är en realistisk målsättning i serien nästa år?

– Vi har bra spelare och en bra trupp. Jag tycker vi ska satsa på att vara i toppen av Div 2. Sen är det första året i Div 2 så det är ingen brådska att gå upp. Vi kan vara i Div 2 något år, det gör ingenting.

Vad gör du när du inte spelar fotboll

– Då gillar jag att umgås med min familj och mina vänner. Jag gillar att åka utomlands och kanske titta på lite fotboll, det gör vi i min familj ganska ofta. När jag är hemma gillar jag att gyma när vi inte tränar fotboll. Just nu pluggar jag också till körkortet. Jag fyller 18 i januari, säger Tina avslutningsvis.

Vi hälsar Tina varmt välkommen till VSK och önskar henne lycka till kommande säsong.