Klart: Elsa Björkman ansluter till VSK

Hon var en målgörare av rang för VSK/BK 30 i Div 4 säsongen 2020.
Nu är Elsa klar för Grönvitt efter ett år i BK 30.
– VSK gör en damsatsning som är spännande och jag vill representera de grönvita färgerna, säger Elsa.

Elsa är 18 år med position som ytterforward. Säsongen 2020 när VSK och BK 30 hade ett gemensamt lag var hon bästa målskytt i Grönvitt med 19 gjorda mål.  

Välkommen till VSK Elsa – hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns bra och ska bli väldigt kul. Det är ett härligt gäng i VSK där jag känner många av spelarna och jag vet att jag kommer att trivas.

Vad fick dig att välja VSK inför nästa säsong?

– Den gångna säsongen har inte varit som tänkt då jag varit mycket skadad och fått lite speltid i Div 1 med BK 30. Jag behöver speltiden för att utvecklas och i VSK kan jag få det. Men jag vill verkligen spela i VSK för de gör en spännande satsning på damlaget som jag vill vara en del av. Att laget spelar i Div 2 nästa år underlättar så klart då det blir bättre kvalité i matcherna.

Berätta om din fotbollskarriär så här långt

– Jag började spela i Gideonsberg i unga år och där var jag kvar tills jag var 15. Då gick jag till BK 30 och spelade i F19-laget som också spelade för VSK säsongen 2020. I år har jag tillhört A-truppen i BK 30:s damlag. Men jag har varit skadad som sagt så det har inte blivit mycket speltid.

Vad har du för mål med ditt fotbollsspelande?

– Jag tycker det är extremt kul med fotboll så jag vill hålla på så länge jag kan och jag vill så klart bli så bra som det bara går. Jag har som mål att spela i Allsvenskan och med landslaget.  

Om vi går tillbaka till VSK, vad tycker du laget ska ha för målsättning inför nästa år?

– Jag hoppas att vi kan vara med och fajtas om en plats i Div 1. Vi har en ung trupp med duktiga spelare och vi spelar en bra fotboll – det finns helt klart en chans att komma högt upp i tabellen nästa år.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra när du inte spelar fotboll?

– Utanför fotbollen gillar jag att umgås med min familj och med mina vänner. Jag gillar att titta på fotboll så det blir många matcher på TV, säger Elsa som avslutning.

Vi hälsar Elsa välkommen till Grönvitt igen och önskar lycka till.