Klart: Elma Alisic ansluter till VSK

Hon har spelat i damallsvenskan och i Bosniska landslaget.
Nu är Elma Alisic klar för VSK.
– VSK har spännande saker på gång som lockar mig, säger Elma.

Elma är bara 21 år gammal men har hunnit med mycket i sin fotbollskarriär, inklusive att göra ett studieuppehåll. Nu är hon klar för VSK inför säsongen 2022.

Elma, berätta varför det blev VSK för dig.

– Jag har gjort ett uppehåll i fotbollen på grund av studier och nu har jag bestämt mig för att det var dags att satsa igen. Det jag sett och hört runt VSK är att de har spännande saker på gång som lockade mig att vara med på resan uppåt. Niclas (Slagstedt – sportsligt ansvarig) har berättat om klubbens framtidsvisioner och de mål man vill uppnå. Det är konkreta saker klubben strävar efter och jag kan känna att så har det inte alltid varit i mina tidigare klubbar. Så det gillar jag.

Berätta om din fotbollskarriär.

– Min fotbollskarriär började i Ekeby BK som är en klubb i Hallstahammar, där jag kommer ifrån. Jag spelade där ett antal år och när det blev dags att satsa lite mer målmedvetet bytte jag till IFK Västerås, då var jag 13 år. Det var ett bra lag, vi vann bland annat Gothia Cup.

– Jag hade sen en kortare sväng i BK 30s F19-lag innan jag hamnade i Eskilstuna United. Jag spelade med deras F19-lag men fick också sitta på bänken i allsvenska matcher. Det blev också SM-guld med F19-laget. Sen har jag också spelat två landskamper med det Bosniska landslaget.

– Jag började sen studera och bytte över till BK 30s damlag när jag var 18 år. Jag studerar i Örebro så det blev svårt med att kombinera studier och fotboll upplevde jag. Det blev så att jag gjorde uppehåll med fotbollen för att satsa på studierna. Nu har jag haft ett uppehåll i 18 månader.

Vad gör att du vill tillbaka till fotbollen nu?

– Jag har kommit längre i mina studier och känner att jag kan kombinera dem med att åter igen satsa på fotbollen. Det finns en längtan hos mig att spela fotboll och nu är rätt läge för mig att komma tillbaka.

Du spelar mittback eller innermittfältare – vad hoppas du kunna bidra med till laget?

– Jag hoppas kunna bidra med den rutin jag skaffat mig. Även om jag bara är 21 år gammal har jag hunnit med att spela i olika föreningar och lärt mig vad som krävs högre upp i systemet.

– Som spelare hoppas jag kunna bidra med mina styrkor i spelet som är att ha bra spelförståelse och vara en bra passningsspelare.

Vad tycker du damlaget ska ha för målsättning inför nästa säsong?

– Jag tycker absolut att vi ska sikta på att tillhöra toppen i Div 2. Laget hade en relativt enkel resa i Div 3 och det finns kvalité i laget. Vi ska sträva mot att vara med däruppe.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra på fritiden när du inte pluggar eller spelar fotboll?

– Jag gillar att umgås med familjen och mina vänner. När jag gör det blir det mycket att titta på fotboll. Min familj är fotbollstokig, säger Elma avslutningsvis.

Vi säger Grattis till Elma och önskar henne lycka till i Grönvitt.