”Inställning, tålamod och pannben, tjejerna som står på plan på fredag måste vara totalt orädda för uppgiften”

Nu på fredag 26/8, klockan 18:00 på Iver Arena, ställs damerna mot Enköping SK, ett Enköping som på hemmaplan slog VSK med 2-1 i våras. Hela laget är oerhört revanschsugna och längtar till matchen.

VSK har ju som bekant gått som tåget efter den förlustmatchen och har spelat sig fram till att ha avgörandet i egna händer.

Med en serieledning på två poäng före tvåan Bele Barkarby och sju poäng för trean Östervåla (som har en match mindre spelad), så ser det onekligen bra ut.

Tabell över division 2 Mellersta Svealand Dam

Det återstår sex matcher av årets säsong och det är många poäng kvar att spela för så det gäller att vinna varje match.

Vi fick en pratstund med tränare Lisa Hellenberg som som alltid är villig att ställa upp på en intervju.

Hej Lisa!

– Hej!

Lisa Hellenberg Foto: Bo-Göran Lundqvist

Det var en tuff match i lördags och det är redan dags för en ny match imorgon fredag, har laget lyckats ladda om?

– Absolut! Tjejerna hade ledigt söndag och måndag, och både tisdag och onsdagsträningen hade bra tempo.

Det var som sagt en tuff match senast, och nu ska ni möta Enköping SK som slog er med 2-1 senast ni möttes i våras, sugen på revansch?

– Verkligen! Vår absolut sämsta match hittills, men vi har utvecklats som lag sedan dess och vi ska fortsätta vara obesegrade på hemmaplan även efter fredag.

Du har ofta sagt i intervjuer att det skiljer avsevärt att spela på konstgräs kontra naturgräs. I lördags och i förlustmatchen mot Enköping var just på naturgräs, betyder det att ni nu kan spela ut på ett annat sätt?

– Så är det nog. VI har tyvärr ingen video på den matchen, men det kanske är lika bra att inte behöva titta tillbaka. Jag minns bara känslan och vi förlorade den matchen på dålig inställning enligt mig.

– Tjejerna känner till varenda grässtrå på Iver och vi som gärna spelar bollen mer längs marken är i luften uppskattar såklart en konstgräsplan kontra en dålig naturgräsplan.

Vi har uppmärksammat duktiga backen Julia Holmström i ett reportage och vi kan ju se att hela försvaret har höjt sig sedan matchen mot Enköping i våras. Ni har ju bara släppt in 6 mål på de senaste 8 matcher, jämfört med 9 mål på de 4 första matcherna, hur kommenterar du det?

– Jag tror att det kollektiva försvarsspelet överlag har blivit bättre och vi har vunnit bollen högre upp i plan än tidigare.

– Sen tycker jag att backlinjen har utvecklats enormt i år och det är inte lätt att göra mål på oss som det uppfattades i våras.

Vad är viktigt för er att tänka på inför matchen på fredag?

– Inställning, tålamod och pannben!

– De tjejer som står på planen på fredag måste vara totalt orädda för uppgiften och älska läget vi är i.

Hur har träningen varit denna vecka?

– Bra! Mycket spel och högt tempo med många spelare på plats.

Har ni några nya skador, sjukdomar på spelare?

– Hanna Pettersson blir borta en längre tid p.g.a. en knäskada och Nova Zandkarimi rehabar ett knä. Annars har vi ett par spelare tillbaka i träning efter småskavanker.

Du överraskade med att spela nyförvärvet Sara Eriksson i lördags. Vad kan du säga om hennes insats efter bara tre träningar med laget, och är hon aktuell för spel på fredag?

– Sara är fantastisk på att få fast bollen högre upp i planen och en fin blick för spelet. Hon gjorde stor nytta mot Bele Barkarby som ofta lämnade stora ytor mellan sin backlinje och mittfält.

– Hon är absolut aktuellt för spel på fredag.

Sara Eriksson som gjorde en strålande match i sitt comebackframträdande i VSK dräkten. Foto: Bo-Göran Lundqvist

Ni går nu in som favoriter till seger eftersom ni är serieledare, hur tacklar ni det?

– Vi njuter samtidigt som vi är otroligt fokuserade för resterande matcher.

– Vi försöker att inte bara bocka av match för match, utan det är resan till serievinst som är det bästa.

Tack för intervjun och lycka till på fredag!

– Tack så mycket!