Grönvitts nya affischnamn i stor intervju – vill fortsätta segertåget: ”Har kapacitet att vinna allt”

Simon Johansson har länge varit ett affischnamn i VSK Fotboll. Nu har hans fru Louise också blivit det – i klubbens vinnande damlag. ”Jag trivs jättebra här”, säger rutinerade mittfältaren inför söndagens länsmöte mot Norrby SK på Iver Arena.

STÖTTEPELARE. Louise Johansson kom i vintras från IFK Västerås till VSK Fotboll. Mittfältaren har snabbt blivit en tongivande spelare i det unga lag som är trea i serien. ”Jag trivs jättebra här”, säger ”Lollo”. Foto: BO-GÖRAN LUNDQVIST

Alla som har följt VSK Fotboll de drygt senaste tio åren har sett Simon Johansson utvecklas till en gigant på mittfältet, lagkapten, pådrivare och spelare med exceptionellt klubbhjärta.

29-åringen är dock inte längre familjens enda grönvita spelare.

I vintras bytte hustrun Louise från IFK Västerås till VSK Fotboll.

– IFK la ned laget och då var VSK ett intressant alternativ, säger ”Lollo” om flytten till det då nyblivna division 2-laget.

Grönvitt rekryterade ytterligare fyra spelare från IFK Västerås när de åkte ur division 1 och beslutade att starta om i division 4: Freja Grabmüller, Hanna Helg, Emma Lindgren och Evelina Sjöstrand.

Meriterade nyförvärven är bärande i det unga grönvita lag som startades så sent som inför säsongen 2020.

– Vi som kom från IFK är lite äldre än de andra tjejerna men det har fungerat hur bra som helst. Vi hade ett öppet och bra klimat i IFK och den inställningen och energi tog vi med till VSK. Mottagandet har varit väldigt positivt från alla spelare. Vi har kommit in jättebra i gruppen och har kul ihop. Jag känner mig som 20 år igen (skratt).

VSK Fotboll är som nykomling trea i serien på 18 poäng och ligger en poäng efter Östervåla IF och Bele Barkarby FF.

Louise Johansson Foto: BO-GÖRAN LUNDQVIST

Nu återstår en seriematch innan sommaruppehållet – mot Norrby SK från Sala på Iver Arena på söndag 19 juni (14.00).

– Vi gjorde två mindre bra matcher mot Östervåla och Enköping men efter det har vi hoppat på segertåget och gjort det bra. Som jag ser det har vi de överlägset bästa spelarna i serien och bredaste truppen. Många lag ”brunkar” bara medan vi rullar boll. Det fungerar bra – så länge vi är på konstgräs. Det är inte lika lätt på gräsplanerna i division 2, säger Louise Johansson.

Hanna Helg och Louise Johansson har formerat ett synnerligen vasst anfallsvapen på Grönvitts högra flank och levererat en hel del öppnande respektive målgivande passningar.

Framför allt senaste matcherna.

– Jag och Hanna har spelat ihop länge och hittar varandra. Dessutom är vi bästa kompisar sedan många år.

Grönvitt vann med klara 4–0 borta mot Gimo IF i söndags och då gjorde Louise Johansson första målet för nya klubben.

Du har haft ett antal lägen tidigare.

– Ja, det var på tiden att jag satte ett. Tur att vi har andra avslutare, säger 27-åringen med ännu ett skratt och nämner Elin Antonsson som enligt officiella statistiken har svarat för 16 mål i division 2-laget.

Louise Johansson har länge varit en given besökare på läktaren på VSK Fotbolls herrlags matcher i division 1 och sedan 2019 i superettan.

Numera är Simon Johansson och parets son Alexis två trogna supportrar när damlaget spelar.

– Det är jätteroligt att ha dem som publik. Simon är otroligt positiv och peppande. Jag har egentligen aldrig spelat fotboll” för att bli något” utan för att ha roligt och det är det i VSK.

Hur hinner ni med alla träningar, matcher och resor som ibland är samtidigt?

– Simon tränar på förmiddagarna och vi i damlaget på kvällarna så vi ses inte så jättemycket under säsongen. Som tur är har vi våra föräldrar här i Västerås och de stöttar oss fantastiskt bra, säger Louise Johansson.

Andra viktiga supportrar för damlaget är VSK Fotbolls tjejer födda 2011 som ställer upp som bollflickor på matcherna och dessutom bildar en högljudd kuliss på sittplatsläktaren.

Efter senaste hemmamatchen mot Råsunda IS (6–1 till Grönvitt) fick de träffa sina nya idoler i damlaget.

– Det är jätteroligt med deras stöd på matcherna.

Laget är förstås på plats på Iver Arena mot Norrby SK på söndag.

– Jag hoppas att vi kan vinna alla matcher som är kvar i serien så att de inte blir besvikna. Det har vi kapacitet att göra, säger Louise Johansson.

Louise Johansson och Lova Howell Rudstam vid en av hörnvarianterna. Foto: BO-GÖRAN LUNDQVIST

Det här är VSK Fotbolls nummer 17

Namn: Louise Johansson.
Ålder: Fyller 28 i sommar.
Familj: Simon Johansson, lagkapten för VSK Fotbolls herrlag, och sonen Alexis.
Bor: Villa på Södra Gryta i Västerås.
Fotbollskarriär: Romfartuna GIF, Västerås BK 30, IFK Västerås.
Yrke: Kommunikatör på Länsförsäkringar Bergslagen.
Gör på fritiden: Umgås med familj och vänner eller donar i huset och trädgården.
Favoritmat: Tacos
Favoritdryck: Pepsi Max.
Aktuell som: Vass mittfältare i VSK Fotboll som möter Norrby SK söndag 19 juni.